Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl:

Brukt tusenvis på ubrukte flybilletter

Flyskrekken er ikke gratis.

TRØBBEL: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl møttes under innspillingen av «Paradise Hotel» i 2017. De ble raskt et par, men har ennå ikke flyttet sammen. I stedet veksler de på å være i sine respektive hjembyer. Problemet er bare at det ikke er like enkelt for én av dem å reise. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TRØBBEL: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl møttes under innspillingen av «Paradise Hotel» i 2017. De ble raskt et par, men har ennå ikke flyttet sammen. I stedet veksler de på å være i sine respektive hjembyer. Problemet er bare at det ikke er like enkelt for én av dem å reise. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Tirsdag ble det kjent at «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde (23) og Aleksander Sæterstøl (24) gjør comeback i «Skal vi danse», etter å ha deltatt i fjor. Førstkommende lørdag skal flere tidligere deltakere inn på parketten igjen, der de skal danse med årets håpefulle cast.

Lunde blir å se på parketten med blogger Isabel Raad (25), mens Sæterstøl skal danse med «Ex on the Beach»-profil Adrian Sellevoll (21). Dette er ikke parets eneste inntog i offentligheten i år, og begge har vært å se i respektive serier den siste tida.

Lunde skal være programleder for den nye TV 2-satsingen «Glow Up», mens Sæterstøl har hatt en serie gående med realityprofil Henrik Elvejord Borg (25). Kjæresteparet får, med andre ord, ikke alltid så mye tid til hverandre i hverdagen.

SMERTEFULLT: Henrik Borg og Aleksander Sæterstøl finner på mye rart i serien sin på Viafree, men smerteterskelen fikk kjørt seg da de bestemte seg for å vokse rumpene sine. Video: Viafree / Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

At de i tillegg bor i hver sin by, gjør ting hakket mer vanskelig. Og om ting ikke var komplisert nok fra før, lider Sæterstøl av alvorlig flyskrekk.

Tusenvis på ubrukte billetter

«Enten får jeg flytte til Oslo, eller så må vi holde på med dette toget», har han tidligere uttalt. Siden førstnevnte scenario ikke skjedde, er reiseveien fortsatt lang. Lunde mener sitt om det:

- Det går dessverre ikke så bra med problemet til Aleks. Han tør fortsatt ikke fly, men jeg har på følelsen at det kommer til å løsne på sikt. Målet vårt er at han skal fly i løpet av året, fortalte Lunde til Dagbladet under høstlanseringen til TV 2 tidligere i år.

ENSOM MAJESTET: Martine Lunde var alene på høstlanseringen til TV 2. Kjæresten ble igjen i Oslo, mye på grunn av flyskrekken han sliter med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENSOM MAJESTET: Martine Lunde var alene på høstlanseringen til TV 2. Kjæresten ble igjen i Oslo, mye på grunn av flyskrekken han sliter med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Likevel har det fortsatt ikke skjedd. Lunde mener det kan være en løsning å ta babyskritt; At man for eksempel drar til flyplassen og hjem igjen, bare for å føle på hvordan det er.

Hun har kjøpt seg leilighet i Oslo, mens han nylig kjøpte i Bergen. Det betyr mye reising fram og tilbake, og når toget tar sju timer kontra under en time i lufta, legger hun ikke skjul på at situasjonen er lite ideell.

Ifølge forskning.no led omtrent 0,5 prosent av Norges befolkning av alvorlig flyskrekk i 2015. Sæterstøl har faktisk gått så langt at han har kjøpt flybilletter, men han har ikke kommet seg på flyene.

- Han har brukt massevis av penger på billetter han aldri har brukt. Jeg er helt sikker på at det er snakk om flere tusenlapper. Det er jo ikke turer til Dubai, men helt enkle reiser fra Oslo til Bergen og visa versa, forteller Lunde, og fortsetter:

- Vi har heldigvis funnet en greie som fungerer for oss, og det går jo, selv om det kan være ekstra mye jobb. Han tar blant annet toget, eller så kjører vi, forklarer hun.

- FUNGERER: Lunde sier at avstandsforholdet fungerer, selv om det muligens ikke er optimalt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- FUNGERER: Lunde sier at avstandsforholdet fungerer, selv om det muligens ikke er optimalt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Selv om Sæterstøl helst holder seg på bakken, har Lunde ingen større problemer med å fly. På spørsmål om hun har kjent noe på flyskam, blir hun nærmest seende ut som et spørsmålstegn.

- Flyskam? Det har jeg ikke hørt om. Men jeg tenker at jeg er helt nødt til å fly innimellom i min jobb. Jeg tenker jo over at det påvirker miljøet, men jeg kan faktisk ikke sitte sju timer på tog hver vei. Det er uaktuelt. Jeg gjør mitt for miljøet, men akkurat det med fly er jeg avhengig av, forklarer hun.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

Ikke samboere

En kan kanskje stille spørsmål ved om et samboerskap hadde vært løsningen på flyskrekken, men de har altså bestemt seg for å bo i sine respektive hjembyer.

Lunde kunngjorde i januar at hun hadde kjøpt seg leilighet i Oslo, mens kjæresten gjorde det samme i Bergen litt seinere.

I et tidligere blogginnlegg har Lunde gått i ytterligere detalj rundt hvorfor de ikke ønsker å bo sammen.

«Jeg ville kjøpe min helt egne leilighet, og Aleksander vil kjøpe en selv. Han har planer om å kjøpe en i Bergen, som han leier ut når han er i Oslo. Aleksander er jo for det meste i Oslo, og jeg føler jo egentlig at vi nesten bor sammen. Jeg tror at Aleksander og jeg kommer til å være sammen i mange år til, men det å kjøpe leilighet sammen er et stort steg. Jeg kunne ha gjort det, men samtidig vil vi vente og heller kjøpe oss noe større sammen om noen år.»

23-åringen forsikret videre om at de fortsatt vil tilbringe mye tid sammen, selv om de ikke blir samboere med det første.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media