Dronning Margrethe:

Brukte ellevill sum på tre helikopterturer

Dronning Margrethes tre reiser med Forsvarets helikoptre kostet 700 000 norske kroner.

DRØY SUM: Dronning Margrethes tre reiser med det danske Forsvarets helikoptre kostet opp mot 700 000 norske kroner . Foto: NTB Scanpix
DRØY SUM: Dronning Margrethes tre reiser med det danske Forsvarets helikoptre kostet opp mot 700 000 norske kroner . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både her til lands og i andre europeiske kongehus, benytter medlemmene av kongefamilien private transportmidler. Nå har det kommet fram at danske dronning Margrethe (79) tok seg friheten til å benytte forsvarets helikoptre som transportmiddel i februar. Det ble ikke billig, ifølge Ekstra Bladet.

Den danske avisa skriver at dronningen benyttet seg av Forsvarets helikoptre til tre reiser i februar, henholdsvis 5., 8., og 11. februar.

Alt i alt kostet Margrethes helikopterturer godt over en halv million danske kroner, noe som tilsvarer rundt 700 000 norske kroner. Det viser tallene fra Forsvaret som er framlagt av avisa.

Skyhøy regning

De høye utgiftene skal ha gått til å dekke bensin, ruteavgifter, start- og landingsavgifter, samt vedlikehold, ifølge avisa. Videre skriver avisa at den ene helikopterturen fra Fredensborg slott til Sønderborg og tilbake igjen samme dag, den 5. februar, alene kostet over 200 000 danske kroner.

Bakgrunnen for den overprisede flyreisen var at dronning Margrethe skulle være til stede under åpningen av et nytt sykehus i Sønderborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer