«Luksusfellen»:

Brukte mer penger på mat enn en familie på fire: - Krise­tilfelle

Jostein svidde alene av 10 000 kroner i måneden på dagligvarebutikken og bensinstasjonen.

MATGLAD: Jostein Gotten bruker 10 000 kroner på mat i måned, en sum som overgår forbruket til en alminnelig familie på fire. Ekspert Magne Gundersen serverer syndene på sølvfat, til Gottens store overraskelse. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mat er en budsjettpost alle må bruke penger på, enten man lever som veganer, hobbykokk eller bakeglad. En familie på fire bruker gjennomsnittlig nærmere 8300 kroner på mat i måneden, mens en mann i aldersspennet 18 - 60 år gjennomsnittlig bruker 2790 kroner i måneden, ifølge Statens institutt for forbrukerforskning.

«Luksusfellen»-deltaker Jostein Gotten kan trygt sies å dra opp gjennomsnittet. Som følge av et vilt forbruk, så han seg til slutt nødt til å oppsøke hjelp for å få orden i sysakene igjen.

Mens han har relativt alminnelig forbruk ellers, som at han bruker 1000 kroner på klær i måneden, er matposten den desidert største synderen.

Fikk søvnproblemer

Hele 10 000 kroner har gått fra bergenserens budsjett månedlig til mat, drikke, take away og den største synderen av alle - bensinstasjonen. De store utgiftene, i tillegg til flere forsømte regninger og hele seks betalingsanmerkninger, har resultert i en samlet gjeld på svimlende 175 000 kroner.

- Jeg hadde hatt dette problemet ganske lenge, og til slutt var det bare noe inne i meg som sa at jeg måtte gjøre noe med økonomien, sier Jostein til Se og Hør, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer