«Farmen kjendis»:

Brukte sot som øyenskygge og myggspray som hårspray

«Farmen kjendis»-deltakerne hadde spenstige triks på lur for å pynte på utseendet sitt.   

<strong>SMINKETRIKS:</strong> Linni Meiser brukte sot fra peisen for å sminke øynene sine under Farmen-oppholdet. FOTO: TV2/STRIX
SMINKETRIKS: Linni Meiser brukte sot fra peisen for å sminke øynene sine under Farmen-oppholdet. FOTO: TV2/STRIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sminkepungen måtte de la ligge hjemme, men fra tid til annen ser vi likevel at jentene i «Farmen kjendis» stråler som bare det på TV-skjermen.

Selv om jentene har en naturlig glød i ansiktet etter mange uker uten sminke, avslører flere av dem at de tok i bruk både sot fra peisen og myggpsray for å pynte seg.

<strong>SOTEDE ØYNE:</strong> Linni Meister tok i bruk sot fra peisen for å sminke øynene sin da hun var inne på gården. FOTO: TV2/STRIX
SOTEDE ØYNE: Linni Meister tok i bruk sot fra peisen for å sminke øynene sin da hun var inne på gården. FOTO: TV2/STRIX Vis mer

- Sot fra peisen var jo genialt å bruke som øyenskygge fant jeg ut! Men det svei litt på morgenkvisten da jeg gnidde de sotede øynene mine, sier Meister som opplevde at øynene av og til ble litt røde.

- Det svei litt, men det gikk fort over, forteller 31-åringen til Dagbladet.

Spenekrem som lipgloss

Det var ikke bare sot fra peisen Meister brukte for å pynte seg på gården. Hun oppdaget også en smart løsning for tørre lepper, etter å melket kuene opp til flere ganger.

- Jeg fant raskt ut at spenekremen vi brukte på kuene fungerte veldig bra som fuktighetskrem for leppene! Det var nesten litt som Vaselin, forklarer Meister. Roser i kinnene fant Meister også en løsning på.

- Av til stakk jeg et lite hull i fingeren for å få ut litt blod jeg kunne bruke som rouge, forteller Meister til Dagbladet.

Ida Gran-Jansen(28) innrømmer også at hun tok i bruk sot fra peisen for å pynte på øynene sine, men da mer til brynene.

<strong>FARGET BRYNENE:</strong> Ida Gran-Jansen brukte både sot fra peisen for å farge brynene sine. FOTO: TV2/STRIX
FARGET BRYNENE: Ida Gran-Jansen brukte både sot fra peisen for å farge brynene sine. FOTO: TV2/STRIX Vis mer

Brukte myggspray som hårspray

- Brynene mine mistet fullstendig farge og jeg så av og til ut som et lik, forteller «Hele Norge Baker»-vinneren til Dagbladet.

Da fant 28-åringen ut at hun kunne bruke sot fra peisen, for å sette farge på dem igjen.

- Jeg fant en rusten spiker og dyppet den i sot fra peisen. Den fungerte perfekt som en øyenbrynspenn, sier Gran-Jansen, som likevel innrømmer at det var deilig å gå uten sminke.

- Det er så sunt for huden å leve uten sminke på den måten vi gjorde. Det har den bare godt av. Jeg er ingen sminkedukke til vanlig, men det var ganske uvant i begynnelsen å gå rundt uten sminke, sier 28-åringen som ellers er vant til å bli stylet før hun skal på TV.

Men det var ikke kun ansiktet Gran-Jansen valgte å pynte på.

- Av og til brukte vi myggsprayen som hårspray. Og en gaffel for å børste håret. Sistnevnte fungerte litt dårlig derimot!

<strong>MYGGSPRAY SOM HÅRSPRAY:</strong> Gran-Jansen brukte ofte myggspray som hårspray for å få volum i håret. FOTO: TV2/STRIX
MYGGSPRAY SOM HÅRSPRAY: Gran-Jansen brukte ofte myggspray som hårspray for å få volum i håret. FOTO: TV2/STRIX Vis mer

- Aldri sett så bra ut

Ingeborg Myhre var på sin side fornøyd med utseendet sitt, og gjorde lite for å pynte seg da hun var inne på gården.

– Jeg vet at noen av jentene gikk i peisen og tok sot rundt øynene, men da jeg prøvde på det samme så jeg virkelig ikke ut. Selv om jeg følte meg kjempestygg, ble jeg overrasket over hvor fin jeg så ut i speilet da jeg kom ut. Jeg tror jeg aldri har sett så bra ut, forteller Myhre som etter at hun med vilje tapte en sleggetvekamp mot Ida Gran-Jansen.

<strong>NATURLIG:</strong> Ingeborg Myhre valgte å ikke pynte på utseendet sitt da hun var inne på gården. FOTO: TV2/STRIX
NATURLIG: Ingeborg Myhre valgte å ikke pynte på utseendet sitt da hun var inne på gården. FOTO: TV2/STRIX Vis mer

Myhre tror at maten hadde mye å si for gløden i ansiktet og hvordan håret ble seende ut.

- Tenk deg at du kun spiser økologisk kortreist mat og er samtidig ute i frisk luft hele dagen. Håret mitt var så fint, huden min var helt fantastisk og jeg hadde gått ned syv kilo. Så vi så jo kjempe bra ut alle mann.

«SKAM»?: Jeg skammer meg aldri. Sist jeg skamma meg var jeg ferdigskamma på et halvt minutt. Hjemme på kjøkkenet sitter Lothepus og samboeren Randi Sørum. Dagbladet utfordrer paret i kjendisquiz. Hvor mye tror du at de kan? Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer