- Brun og 1.80 høy for denne?

Tipper jeg er i ferd med å bli lurt igjen, sier Dagbladets motereporter.

(Dagbladet): Boho-chic og hippie-glamor er vårens melding fra den svenske kleskjeden H&M. Og hvem kunne vel ha fungert bedre til å formidle budskapet enn solbrune, langbeinte Gisele Bündchen (30)?

Den brasilianske toppmodellen pryder fra i dag av plakater over hele Europa.

Det vites ikke hva den svenske klesgiganten har måttet hoste opp, men alt tyder på at de ikke var spesielt billig.

150 millioner I hele syv år, siden hun var 24 og sammen med Leonardo DiCaprio, har Gisele toppet lista over verdens best betalte modeller foran Heidi Klum (36) og Kate Moss (37). Hennnes sist estimerte årsinntekt var på 25 millioner dollar, omlag 150 millioner kroner, ifølge Forbes Magazine.

Men så ligger hun da heller aldri på latsiden og blander stort sett alltid fornøyelse med forretning.
Sist uke, da de første H&M-plakatene kom opp i Oslo, var Gisele i Rio sammen med fotball-ektemannen Tom Brady (33) og hadde for lengst gått videre til neste oppdrag.

Etter bikini- og kjærlighetsbildene å dømme var det en hvilken som helst ferietur med familien. Helt til Gisele også dukket opp som frontfigur for et av karnevalstogene og ga sambaskolen den beste reklamen de kunne ha fått for pengene. Da hun reiste til Paris i fjor, på ett av sine første oppdrag etter fødselen, hadde hun med seg både ektemannen og sin lille sønn Benjamin (da fem måneder) og tok en båttur på elven mellom fotoshootene.

Intet for stort, intet for smått Gisele gjør til skamme alle forestillinger om at store navn må være selektive med hvilke oppdrag de tar for å opprettholde sin egen markedsverdi. Hun har tjent seg styrtrik på alt fra millionkontrakter med undertøysmerket Victorias Secret til datagiganten Apple, satt sitt navn på en serie fra den brasilianske sandalprodusenten Ipanema og eier til og med et hotell i hjemlandet Brasil.

Dama kan opplagt selge hva som helst, og mye tyder på at H&M vet nettopp det.

Jeg tipper den kakaobrune jumpsuiten med sleng blir revet bort før vi kan si "Bündchen". Ja, la oss kjøpe oss hennes look! Vi vil handle en drøm (jeg vil i hvert fall) , men kanskje våkner jeg opp og innser at jeg bør være 1.80 meter høy med gyllen hud for å bære den.

Det hele minner i hvert fall urovekkende mye om da undertegnede gikk til innkjøp av en maxikjole fra kjedens Jimmy Choo-kolleksjon. Oi, så fin modellen var i den sorte kjolen med splitt til låret og v-utringing. Og huff, så alldeles langt unna jeg var. Nå henger`n der ubrukt.
Aah, reklamens makt.
 

PÅ JOBB: Men med familien på slep. Gisele og Tom Brady som hun giftet seg med for to år siden. Foto: STELLA PICTURES Vis mer