KJÆRLIGHETSSORG: Toppblogger Anne Brith Davidsen avslørte i november at hun var blitt singel. Nå forteller hun om den vanskelige tida etter bruddet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KJÆRLIGHETSSORG: Toppblogger Anne Brith Davidsen avslørte i november at hun var blitt singel. Nå forteller hun om den vanskelige tida etter bruddet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anne Brith Davidsen:

Brutalt ærlig om bruddet: - Sjokk, sinne og frustrasjon

Anne Brith Davidsen legger ikke skjul på at hun har hatt det vanskelig.

Det var på sin egen blogg at bloggeren Anne Brith Davidsen (43) i november slapp nyheten om at hun og Erik Skaar (32) hadde gått fra hverandre etter nesten et år som kjærester.

Davidsen, som i flere sesonger har vært med i TV 2-programmet «Bloggerne», har siden den gang holdt en lav profil rundt bruddet og ikke minst om tida etter.

En prosess

Når Dagbladet møter 43-åringen på premierefesten til den kommende sesongen av «4-stjerners middag», forteller hun om hvordan hun har hatt det de siste to månedene.

- Hva skal man si? Det er alltid vanskelig å gå fra noen som man er veldig glad i, sier hun og fortsetter:

- Det er en prosess dette her. Først er man i sjokk, så sint, lei seg og så er det masse frustrasjon. I ettertid har det gått over til: «Nå må du slutte Anne Brith, nå må du komme deg videre». Man kan jo ikke bli hengende i en illusjon om hva det kunne ha blitt.

Davidsen forteller om en forferdelig kjærlighetssorg, noe hun påpeker flere ganger. Selv om det var mamma- og matbloggeren som tok steget og avsluttet forholdet, har det ikke har vært lettere av den grunn.

- Man innser selv når det ikke går, men man er aldri klar for det emosjonelt sett.

- Brudd er ikke alltid hyggelige, legger hun til.

VANSKELIG: Selv om Anne Brith tok steget ut av forholdet, innrømmer hun at et brudd aldri er lett. Foto: TV 2 / NTB scanpix
VANSKELIG: Selv om Anne Brith tok steget ut av forholdet, innrømmer hun at et brudd aldri er lett. Foto: TV 2 / NTB scanpix Vis mer

Nyttårsforsett

- Hvilke positive ting skal du fokusere på i 2019?

- Jeg har så mye jeg skal, men det er hemmelig. Dere skal få vite det snart, sier hun lurt.

- Man sitter ikke stille og får tilbud hele tiden, men jeg har hatt en plan med bloggen hele veien, og en idé om hvor jeg skal være i 2020. Foreløpig følger alt planen.

På spørsmål om hvilke nyttårsforsett hun har satt for seg selv, svarer hun klokkeklart:

- At jeg skal være alene i år.

PÅ LETING: Anne Brith Davidsen er på leting etter den perfekte mannen, og hun legger ikke skjul på at hun bruker apper for å finne ham. Video: Vis mer

Avslørte brudd

«Uansett hva jeg skriver vil det komme spørsmål, men jeg må være ærlig: Erik og jeg har gått fra hverandre. Det er jeg som har trukket meg ut av forholdet. Det er jeg som gjorde det slutt», skrev Davidsen på bloggen da hun slapp nyheten om bruddet.

43-åringen konstaterte at hun fortsatt «elsker Skaar over alt på jord», men peket på at det var flere grunner til bruddet. Hun ønsket derimot ikke å utdype disse, fordi det er flere involverte enn de to.

- Jeg må fordøye dette litt. Det er forferdelig trist, men det går fint. Og jeg skal ikke si at jeg vet hva som skjer nå. Hvem vet hva framtida bringer, sa hun til Dagbladet den gang.

«BLOGGERNE»: Anne Brith har de siste åra vært med på flere sesonger av «Bloggerne». Her under TV 2s høstlansering i august. Foto: NTB Scanpix
«BLOGGERNE»: Anne Brith har de siste åra vært med på flere sesonger av «Bloggerne». Her under TV 2s høstlansering i august. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Duoen viste seg for første gang sammen på Vixen Influencer Awards i februar i fjor.

- Dette er Erik, sa bloggeren til Dagbladet, da hun viste ham fram på den røde løperen.

Selv om Davidsen flere ganger omtalte Skaar på bloggen, hadde hun ikke omtalt ham som en kjæreste. På spørsmål fra Dagbladet om de faktisk var kjærester, stilte Skaar spørsmålet videre til Davidsen:

- Ja, er vi ikke det da? Vi har vel kanskje ikke tatt den praten ennå, men det kommer jo, sa han.

Videre avslørte han at de to møttes på Tinder.

- Det skulle vi jo ikke si, flirte Anne-Brith, men la til at det var ett spesielt sitat på datingappen som gjorde at hun falt for Skaar.

Dagbladet har vært i kontakt med Erik Skaar, som ikke ønsker å kommentere saken.