Helene Olafsen:

Brutalt ærlig om depresjonen

- Jeg tillot ikke meg selv å være glad, jeg tillot ikke meg selv å føle noe som helst, egentlig, forteller Helene Olafsen.

ÅPEN: I onsdagens episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» forteller programleder Helene Olafsen om de mer dystre sidene av livet sitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ÅPEN: I onsdagens episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» forteller programleder Helene Olafsen om de mer dystre sidene av livet sitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lykken ser ut til å smile for «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (30) om dagen. I november i fjor kapret hun drømmeboligen på idylliske Malmøya midt i Bunnefjorden sammen med forloveden Jørgen Nilsen (29). Og for drøye to uker siden ble hun mamma for første gang da sønnen Louie kom til verden.

Det skal imidlertid nevnes at ikke alt har vær en dans på roser for den populære programlederen.

I ukas episode av programleder Ida Fladens (34) podkast «Ida med hjertet i hånda», åpner nemlig Olafsen opp om de sidene av livet sitt som allmennheten ikke får et innblikk i, og det viser seg at 30-åringen har slitt med depresjon.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

- Klandrer meg selv

På spørsmål fra Fladen om Olafsen har opplevd «ordentlig mørke dager», svarer sistnevnte bekreftende. Til Fladen forteller den nybakte moren at hun opplevde å være deprimert tilbake i 2011.

30-åringen forteller videre at hun så en film en gang som traff henne veldig, og som beskrev depresjon som «en stor sort hund som alltid er der og skygger for sola».

- Det er en «styggen på ryggen»-greie. Jeg tillot ikke meg selv å være glad, jeg tillot ikke meg selv å føle noe som helst, egentlig, og fant måter å skade meg selv på. Ikke at jeg kuttet meg eller noe sånt, men andre måter, forteller Olafsen åpenhjertig, og legger til at hun bevisst jobbet mot seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer