Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Bryter kongelig protokoll i Afrika

Vekker oppsikt etter ønske om mindre formalitet.

AFRIKA: Hertugparet ankom mandag Cape Town for sin ti dager lange turné i Afrika. Foto: NTB Scanpix
AFRIKA: Hertugparet ankom mandag Cape Town for sin ti dager lange turné i Afrika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet av Sussex, prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), er for tida på en ti dager lang tur til Afrika, der de sammen besøker Sør-Afrika. Etter det reiser prinsen videre til Malawi, Botswana og Angola.

Afrika-besøket er den første offisielle turen hertugparet gjør sammen etter at Meghan returnerte fra mammapermisjonen, og reisen har først og fremst fokus på veldedighet.

Dropper formalitetene

Selv om sikkerheten skal være større enn aldri før, har hertugparet etterspurt så lite formalitet på turen som mulig. Dette er det flere som stiller spørsmål ved, da det er vanlig protokoll å hilse på kongelige med deres formelle titler, «hans/hennes kongelige høyhet» når man møtes.

Men denne tittelbruken vil ikke hertuginne Meghan og prins Harry ha noe av, ifølge Vanity Fair. De vil gjerne bare bli tiltalt ved fornavn, særlig når de møter vanlige folk.

Å bukke og neie er heller ikke nødvendig i møte med hertugparet, da de helst vil bli møtt som normale mennesker.

KYSSET: Det er ingen tvil om at kjærligheten blomstrer mellom hertugparet, også i Afrika. Foto: NTB Scanpix
KYSSET: Det er ingen tvil om at kjærligheten blomstrer mellom hertugparet, også i Afrika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne noe uvanlige måten å møte kongelige på har gjort enkelte usikre på hvordan de egentlig skal ta imot det kongelige besøket.

- Jeg aner ikke hvordan jeg skal snakke til dem. Vi har ikke fått noen offesiell beskjed om etikette. Jeg tror det er fordi hertugparet vil holde det uformelt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal hilse på dem, sier Jacky Poking, sekretær i Bo-Kaap Civic and Ratepayers Association til Sør-Afrikas Sunday Times, ifølge Vanity Fair.

BESØK: Meghan og Harry på besøk i moské i Bo-Kaap tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix
BESØK: Meghan og Harry på besøk i moské i Bo-Kaap tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lite å se til Archie

Meghan og Harry har også tatt med seg fem måneder gamle Archie på denne lange turen. Hans tilstedeværelse gjennom besøket er derimot ikke forventet å være stor, da Harry alene skal reise til noen av de planlagte destinasjonene utenfor Cape Town, hvor de nå befinner seg.

Dette skal først og fremst være på grunn av at prinsen skal besøke øde og Malaria-rammede områder.

GODT HUMØR: Hertugparet så ut til å kose seg på besøk hos organisasjonen Waves for Change i Cape Town. Foto: NTB Scanpix
GODT HUMØR: Hertugparet så ut til å kose seg på besøk hos organisasjonen Waves for Change i Cape Town. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det vil nesten være umulig å ta med en så liten baby på et lite charterfly til øde steder i Afrika, hvor det er Malaria. Å fly i et så lite fly ville blitt vanskelig, og Harry skal dra til ganske avsidesliggende steder, sier den kongelige eksperten Katie Nicholl til Entertainment Tonight, ifølge CheatSheet.

Meghan kommer til å bli igjen med Archie i Sør-Afrikas hovedstad, fram til de seinere på turen gjenforenes med prins Harry og fortsetter reisen. Nicholl utelukker ikke at hertugparet kommer til å vise fram sønnen sin i de delene av reisen de holder sammen.

- Archie er den yngste kongelige til å reise så langt. Han er bare fem måneder gammel. Vi er blitt fortalt at paret håper å involvere ham i timeplanen på et tidspunkt, men ikke forvent å se for mye av ham, sier hun.

LER: Det ser ut som at Meghan og Harry hadde et fint besøk hos Waves for Change. Foto: NTB Scanpix
LER: Det ser ut som at Meghan og Harry hadde et fint besøk hos Waves for Change. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bryter tradisjoner

Afrika-besøket er ikke første anledning hertugparet benytter til å bryte med kongelige tradisjoner.

Etter fødselen av Archie valgte de nybakte foreldrene nemlig å droppe det ikoniske bildet på sykehustrappa etter fødselen, hvor det tidligere har vært tradisjon å vise fram det nyeste medlemet av kongefamilien.

BABYLYKKE: I mai fødte hertuginne Meghan en sønn. Nå viser det lykkelige ekteparet fram barnet for første gang. Video: CNN Vis mer

Også Archies dåp var noe utradisjonell, da de valgte å gå for en privat og lukket dåpsseremoni i St. George's kapell i Windsor, hvor også bryllupet mellom Meghan og prins Harry sto i mai 2018. Pressen fikk ikke ta bilder av gjester som ankom dåpen, ei heller av selve dåpsbarnet.

Dåpsvalget sto i kontrast til Harrys bror prins William (37) og hertuginne Kates (37) beslutning om å tillate at kameraene tok bilder av barna deres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media