Elon Musks datter:

Bryter med faren - skifter navn

Milliardærens datter vil ikke ha noe med faren å gjøre.

UOVERENS?: Dattera til Elon Musk tar avstand fra faren. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
UOVERENS?: Dattera til Elon Musk tar avstand fra faren. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kommer det fram at den transseksuelle dattera til gründer og forretningsmann Elon Musk (50), Xavier Musk (18), har søkt om å endre navnet sitt, inkludert sitt berømte etternavn.

Ifølge Reuters viser rettsdokumenter at årsaken til navneendringen blant annet bunner i datteras nye kjønnsidentitet, men i søknaden har hun også lagt til at hun ikke lenger vil ha noe med faren å gjøre.

- Jeg ønsker ikke lenger å leve med eller være i slekt med min biologiske far på noen som helst slags måte, heter det i søknaden.

Dattera leverte søknaden til Los Angeles County like etter at hun fylte 18 år i april. Nå som hun er myndig har hun nemlig rett til å skifte kjønn og registrere nytt navn i delstaten.

SIDERÆL: Elon Musk og artisten Grimes offentliggjorde at deres datter heter Exa Dark Sideræl, et navn verken navneforskere eller Språkrådet har hørt om. Vis mer

Det nye navnet hennes er Vivian Jenna Wilson, ifølge Huffington Post.

Navnet ble dog sladdet i dokumentet som Reuters fikk innsyn i. Mora hennes, Justine Wilson, skilte seg fra Musk i 2008.

Gründeren har tidligere uttalt seg på Twitter om at han støtter transpersoner, men sier at han synes «alle disse pronomene er et estetisk mareritt» og «at pronomener suger». Men det er foreløpig ikke kjent om det kan være en av årsakene til at dattera tar avstand.

Verken Musk eller Teslas mediekontor har besvart Reuters henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer