BRUDD MED PLATESELSKAPET: R. Kelly har ikke lenger kontrakt hos Sony. Foto: NTB Scanpix
BRUDD MED PLATESELSKAPET: R. Kelly har ikke lenger kontrakt hos Sony. Foto: NTB ScanpixVis mer

R. Kelly:

Bryter med plateselskapet etter overgrepsanklagene

Artisten har vært en del av Sony siden 2012.

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen Robert Sylvester Kelly (52), best kjent under artistnavnet R. Kelly.

52-åringen har de siste to tiåra figurert i media og i rettssaler, involvert i saker med tematikk som sex med mindreårige og produksjon av barneporno. Flere har også stått fram de siste åra og fortalt om hvordan Kelly angivelig står bak en «sex-kult» i Atlanta. Kelly nekter for anklagene.

I HARDT VÆR: I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen R. Kelly. Video: CNN Vis mer

I kjølvannet av den nye dokumentaren og alle anklagene mot artisten, har plateselskapet Sony og R. Kelly brutt samarbeidet, ifølge Billboard.

Nettstedet skriver at Kelly siden 2012 har hatt kontrakt med RCA, som er en del av Sony. Artistens representanter har ikke kommentert saken, men R. Kelly har blitt fjernet fra plateselskapets nettsider.

Kelly og Sony skal ha kommet fram til avgjørelsen sammen.

Ifølge Billboard har en rekke mennesker den siste uka protestert utenfor Sonys bygning på Manhattan i New York.

Lady Gaga trakk sang

Bruddet med plateselskapet er ikke det eneste R. Kelly har vært gjennom den siste tida. Forrige uke trakk nemlig Lady Gaga (32) låta «Do What U Want» fra musikkstrømmetjenestene, som følge av den avslørende dokumentarserien.

Det meldte Independent.

Låta ble publisert i 2013, og mange skal den gang ha reagert på samarbeidet med omstridte R. Kelly, fordi han også da hadde anklager om seksuelt overgrep mot seg. Dette valgte hun å ikke høre på, ettersom Kelly hadde benektet det hele.

Med et skjermbilde av et notat, lagt ut på Twitter forrige uke, skrev «A star is born»-stjerna at hun nå stiller seg bak de angivelige ofrene, og at hun støtter dem. Hun innrømmet også at sangen ble laget på et veldig vondt sted i livet hennes.

- Som et offer av seksuelt overgrep selv, ser jeg at både sangen og videoen er laget på et veldig mørkt sted i livet mitt, skrev hun blant annet i innlegget.

- Hensikten min var å skape noe ekstremt oppsiktsvekkende, og provoserende, fordi jeg var sint, og fortsatt ikke hadde prosessert traumene fra mitt eget liv.