Prins Andrew:

Bryter med prinsen

Prins Andrews skandaleintervju får enda flere konsekvenser.

DUMPES: Prins Andrew blir ikke lenger en samarbeidspartner av The Royal Philharmonic Orchestra. Foto: NTB scanpix
DUMPES: Prins Andrew blir ikke lenger en samarbeidspartner av The Royal Philharmonic Orchestra. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

The Royal Philharmonic Orchestra, det kongelige filharmoniske orkesteret i Storbritannia, har bestemt seg for å dumpe prins Andrew. I en uttalelse, gjengitt av Sky News, forklarer de at de ønsker å «gå forskjellige veier» nå.

De ønsker å takke ham for at han de siste 15 åra har støttet dem, men på grunn av det skandaleombruste intervjuet han gjorde med BBC nylig, har de altså sett det nødvendig å skrinlegge samarbeidet.

Med det føyer de seg i rekken av organisasjoner og bedrifter som har kuttet båndet med prinsen den siste tida.

Trekker seg

Onsdag kom pressemeldinga fra Buckingham Palace om at prinsen trekker seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid, etter godkjennelse fra dronninga. Fredag ble han derimot fotografert ved Windsor Castle, sammen med dronningen.

Årsaken til tilbaketrekningen er hans vennskap med den overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein, som ble funnet død på fengselscella i august. Måneden før hadde han blitt pågrepet og siktet for både menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige.

Allerede i 2015 ble prinsens navn trukket inn i Epstein-skandalen, da Virginia Giuffre (tidligere Roberts, journ.anm.) hevdet at hun hadde blitt tvunget til samleie flere ganger, ikke bare med Epstein, men også med prinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer