Bernie Sanders:

Bryter stillheten - forklarer viralbildet

Senatoren uttaler seg endelig om all oppmerksomheten han har fått etter innsettelsen av Joe Biden.

GIKK VIRALT: Dette bildet av Bernie Sanders vant internett etter innsettelsen av Joe Biden. Foto: Brendan Smialowski/AFP/NTB
GIKK VIRALT: Dette bildet av Bernie Sanders vant internett etter innsettelsen av Joe Biden. Foto: Brendan Smialowski/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

2020 var et tungt år, etterfulgt av en tung start på 2021. Coronapandemien herjer fortsatt i alle verdens hjørner, og særlig USA preges av politisk splittelse.

Presidentvalget har som kjent ført til angrepet på Kongressen, samtidig som trusler om mer vold og opprør har ligget latent over Washington D.C jo nærmere Joe Biden (78) har kommet residens i Det hvite hus.

Med andre ord har det for de fleste vært et stort behov for noe å glede seg over. Og den gleden kom innpakket i parkas, munnbind og hjemmestrikkede votter. «Til folket, fra Bernie Sanders» sto det på den imaginære pakkelappen.

Ble internettstjerne

Den 79 år game Vermont-senatoren tapte kampen mot å bli demokratenes presidentkandidat. Under innsettelsen vant han nok mange hjerter.

For bildet av politikeren, sittende på en klappstol med armer og bein låst til hverandre, gjorde ham ganske så menneskelig og relaterbar for folk flest.

Og så startet memesene.

Bernie Sanders ble nemlig redigert inn i alt fra historiske bilder, til kjente tv-serie-sett og i folks private bilder.

Også vottene har fått mye oppmerksomhet, og førskolelæreren Jen Ellis har blitt rent ned av henvendelser etter at det kom fram at hun var designeren bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer