Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ariana Grande:

Bryter stillheten etter angrepet: - Vi skal ikke la hatet vinne

Ariana Grande kommer tilbake til Manchester. 

LANG MELDING: Ariana Grande skriver i et langt brev at hun ønsker å dra tilbake til Manchester, for å holde en veldedighetskonsert. Foto: NTB scanpix
LANG MELDING: Ariana Grande skriver i et langt brev at hun ønsker å dra tilbake til Manchester, for å holde en veldedighetskonsert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld ble 22 mennesker drept og flere skadd i et angrep under en konsert i Manchester. Det var artisten Ariana Grande (23) som spilte. Hun hadde akkurat gått av scenen da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i konserthallens foajé.

Artisten kom seg helskinnet fra angrepet, og reiste raskt tilbake til USA. Hun skrev én kort melding på Twitter etterpå, der hun forklarte at hun ikke hadde ord for å beskrive følelsene sine.

Nå bryter 23-åringen stillheten, med et langt innlegg på sosiale medier. Der kommer det fram at hun ønsker å returnere til Manchester.

- Vi må velge

På Twitter har artisten lagt ut et langt brev til fansen, der hun forteller at hun ønsker å dra tilbake til byen der hendelsen skjedde.

- Jeg skal tilbake til den modige byen Manchester for å tilbringe tid med fans og for å holde en veldedighetskonsert til ære for, og for å samle inn penger til, ofrene og deres familier.

Hun skriver at alle detaljene fortsatt ikke er på plass, men at hun skal komme med løpende oppdateringer. Hun understreker at angrepet ikke vil forandre hennes intensjon med turneen: at man skal kunne slippe seg løs, få en pause fra virkeligheten og ha det gøy.

- Jeg er lei meg for smerten og frykten dere må føle og for traumene dere også måtte oppleve. Vi kan aldri forstå hvorfor ting som dette skjer, fordi det ikke ligger i vår natur, som er grunnen til at vi ikke må trekke oss tilbake, skriver hun og fortsetter:

- Vi kan ikke stoppe eller leve i frykt. Vi kan ikke la dette splitte oss. Vi kan ikke la hatet vinne.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer

Grande skriver at den siste uka har vært tung for henne, og at hun ikke klarer å slutte å tenke på fansen.

- Måten dere har håndtert alt dette på har vært mer inspirerende og har gjort meg stoltere enn dere noen gang kommer til å vite. Omtanken, godheten, kjærligheten, styrken og samholdet dere har vist hverandre den siste uka er det motsatte av de forferdelige intensjonene som lå til grunn for å gjennomføre noe såpass ondt som det som skjedde på mandag, heter det i brevet.

På sin Twitter-konto har Grande også lagt ut en lenke til en donasjonsside, der man kan gi penger til ofrenes familier og etterlatte.

Avlyste turneen

Dette er altså Grandes første uttalelse etter angrepet, om man ser bort fra denne Twitter-meldingen, som kom natt til tirsdag:

«Ødelagt. Beklager av hele mitt hjerte. Jeg har ikke ord», skrev hun. Meldingen er delt videre over en million ganger i etterkant, og artisten får støtte fra hundretusenvis av fans og kolleger.

Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

- Vi sørger over livene som er gått tapt under denne feige handlingen. Vi ber dere alle om å tenke på ofrene, deres familier og alle som er rammet, sa Grandes manager, Scooter Braun, ifølge TMZ.

Sky News skrev på Twitter onsdag kveld at Grande har avlyst turneen sin etter angrepet. De siterer en av hennes talspersoner.

23-åringen er nå tilbake i Florida etter angrepet. Hun ble møtt på flyplassen av kjæresten sin, rapper Mac Miller, og familien. Ingen i hennes apparat har kommentert artistens tilstand foreløpig.

Hele Norges coronakart