Prins Charles:

Bryter tausheten etter farens dødsfall

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, sier prins Charles.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at prins Philip gikk bort, 99 år gammel. Nå, ett døgn etter, uttaler sønnen hans prins Charles seg for første gang.

- Jeg ønsker spesielt å si at faren min, de siste 70 åra, har gitt den mest bemerkelsesverdige, hengivne tjenesten til dronninga, til familien min og til landet, men også til hele Samveldet, begynner han uttalelsen, ifølge Telegraph.

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville blitt dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg.

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, som jeg tror framfor alt ville ha blitt overrasket over reaksjonen og de rørende tingene som er blitt sagt om ham, og for det er vi, familien, dypt takknemlige. Det vil være med oss gjennom dette spesielle tapet og denne spesielt triste tida. Takk, avslutter han.

Hyllet prinsen

Timer etter at dødsfallet ble kjent valgte også prinsens barnebarn, prins Harry (36) og hans kone hertuginne Meghan (36) å hylle den avdøde prinsen. Det gjorde de på sin egen hjemmeside Archewell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer