Alison Hawkins om Taylor Hawkins:

Bryter tausheten om dødsfallet: - Ufattelig

Foo Fighter-Taylor Hawkins døde, 50 år gammel. Nå snakker kona.

MISTET EKTEMANNEN: Alison Hawkins mistet ektemannen, den velkjente trommeslageren Taylor Hawkins. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock/NTB
MISTET EKTEMANNEN: Alison Hawkins mistet ektemannen, den velkjente trommeslageren Taylor Hawkins. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I slutten av mars ble det kjent at Foo Fighters-trommeslager, Taylor Hawkins, er død.

Bandet var på den tida på turné i Sør-Amerika, og skulle opprinnelig spille i den colombianske hovedstaden Bogota. Ifølge lokale medier, som El Espectador og Caracol, skal dødsfallet ha blitt kjent bare få timer før konserten.

FOO FIGHTERS: Trommeslageren i Foo Fighters, Taylor Hawkins, døde på turné. En hel musikkverden uttrykker sin sorg over tapet av den 50 år gamle rockeren. Video: Dagbladet TV / NTB / Foo Fighters. Vis mer

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent. Hawkins, som ble 50 år gammel, etterlot seg kone og tre barn. Nå uttaler kona, Alison Hawkins, seg om dødsfallet for første gang, skriver People.

«Taylor elsket dere alle»

Onsdag delte trommeslagerens kone en tekst på Instagram for å takke for støtten etter ektemannens bortgang.

«Min dypeste takknemlighet og beundring går ut til det globale Foo Fighters-samfunnet og Taylors fans nært og fjernt for overøsing av kjærlighet som hver og en av dere har vist vår elskede Taylor», skriver kona.

«Dere har vært en uvurderlig støtte for min familie og meg gjennom denne tida med ufattelig sorg».

Ifølge nettstedet giftet Alison og Taylor Hawkins seg i 2005. Kona forklarer videre hva slags rolle fansen hadde i ektemannens liv, og hvordan de inspirerte ham.

«Som Taylors kone, og på vegne av våre barn, vil jeg dele hvor mye dere betydde for ham og hvor dedikert han var for å «rocke sokkene av dere» under hver opptreden».

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Kona understreker at musikeren var beæret av å være en del av Foo Fighters, og verdsatte hvert minutt i løpet av hans 25 år med dem.

«Vi anser hvert bandmedlem og det utvidede Foo Fighters-teamet som familien vår».

Videre skriver Hawkins at trommeslagerens dype kjærlighet for musikk vil leve evig i sangene han bidro til å lage.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

«For å feire hans liv, er det nå opp til oss alle som elsket ham mest å bidra til å ære Taylors arv og musikken han ga oss», skrev hun avslutningsvis, og takket igjen for fansens kjærlighet og sympati.

«Taylor elsket dere alle og vi elsker dere også».

«Så tragisk»

Hawkins, som gikk bort i Bogota, hadde på hotellet klaget over brystsmerter før den planlagte konserten, melder People. Etterforskningen av dødsfallet pågår fremdeles.

Hawkins ble med i Foo Fighters i 1997 etter å ha turnert med Alanis Morissette. Det skjedde etter at Foo Fighters-vokalist Dave Grohl, som var trommeslager i Nirvana, var misfornøyd med Foo Fighters' daværende trommeslager. Grohl ba sin venn Hawkins om synspunkter på en passende erstatning, og ble overrasket da han anbefalte seg selv.

Etter stjernas død, har flere bransjekolleger tatt til Twitter for å uttrykke sorg over trommeslagerens bortgang. Blant dem er Billy Idol (66).

«Så tragisk. Hvil i fred Taylor», skrev han med et knust hjerte.

Også det kanadiske bandet Nickleback sendte sine kondolanser til Hawkins familie.

«Dette er så utrolig trist».

Også Ringo Star (81), blant annet kjent som trommeslager i The Beatles sendte sine varmeste tanker etter dødsbudskapet ble kjent.

«Gud velsigne Taylor. Fred og kjærlighet til hans familie og bandet».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer