Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

T.I:

Bryter tausheten om farens «jomfrusjekker»

Rapperens datter, Deyjah Harris (19), tar nå bladet fra munnen etter farens sjokkuttalelser om gynekologbesøk.

Mandatory Credit: Photo by Gregory Pace/BEI/REX (3801285en)
T.I. and Deyjah Harris
68th Annual Tony Awards, New York, America - 08 Jun 2014
Mandatory Credit: Photo by Gregory Pace/BEI/REX (3801285en) T.I. and Deyjah Harris 68th Annual Tony Awards, New York, America - 08 Jun 2014 Vis mer

I november i fjor skapte den amerikanske rapperen T.I. (39), hvis egentlige navn er Clifford Joseph Harris jr., store overskrifter internasjonalt, etter han kom med sjokkerende uttalelser om dattera si.

Rapperen påsto nemlig den gang at han en gang i året sjekket om dattera fortsatt er jomfru.

- Ikke bare snakker vi med henne, vi tar henne med årlig til en gynekolog for å sjekke jomfruhinna hennes, sa T.I. den gang.

Videre avslørte rapperen at helt siden dattera fylte 16, har han hengt en lapp på døra hennes hvor det står: «Gynekolog. I morgen. 9.30».

Uttalelsene ble gjort i podkasten «Ladies Like Us», men bare kort tid etter publisering, valgte vertene å slette episoden som følge av reaksjonene, ifølge TMZ.

FÅTT KLAGE: «4etg» har fått klage etter at en programleder i programmet gjennomførte en såkalt «ice cube challenge». Bilder fra NRK. Vis mer

Bryter tausheten

Den nå 19 år gamle dattera Deyjah Harris forholdt seg lenge taus om bråket. Nå tar hun imidlertid bladet fra munnen, og bryter tausheten om farens sjokkuttalelser. Det gjør hun i mandagens episode av Harris-familiens realityprogram «T.I. & Tiny: Friends & Family Hustle», ifølge en rekke medier, deriblant People.

- Jeg trengte mer tid på å finne ut av hva jeg ville si, men det er veldig kleint og ukomfortabelt mellom pappa og meg. Før alt dette skjedde var forholdet vårt ganske bra, men etterpå har alt forandret seg, for å være ærlig, sier hun i episoden.

Der forteller hun også hva hun tenkte da hun fikk vite om uttalelsen, som ble publisert mens hun var på familieferie.

- Jeg sjekker Twitter, så ser jeg at jeg har blitt tagget i et innlegg. Det eneste ordet jeg så var «gynekolog» og jeg trengte ikke en gang lese hele tittelen, for jeg bare visste. Hjertet mitt sank - veldig sjokkert, såret, sint og flau, forteller hun åpenhjertig.

Til kusinene sine forteller hun videre om hvor flaut hun synes det var at faren delte så personlig informasjon om henne, og at hun forsøkte å ikke overtenke det hele.

Gynekologbesøkene har 19-åringen gjennomført siden hun var 14-15 år gammel, og hun påpeker at det aldri var en mulighet å si nei.

Beklaget

I en episode av Jada Pinkett Smiths «Red Table Talk» fra november i fjor fortalte rapperen at han angrer på uttalelsene, og at han gjerne ønsket å beklage overfor dattera.

- Intensjonen min her ble fryktelig feiloppfattet, sa han ifølge People.

Videre hevdet 39-åringen at han aldri har vært til stede i rommet hos gynekologen mens dattera har blitt undersøkt, og at det hele var en dårlig spøk som ble tolket feil.

KUNST: Rødt glitter dekker to menskopper og én tampong på utstillingen «Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them» på Vagina-museet i London. Slik blir utstillingen. Reporter: Emilie Rydning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rapperen påpeker nemlig at han hele tida snakket om fortida, men at folk trodde han mente nåtid. Verken dattera eller mora hennes, rapperen Ms. Niko, skal ha hatt noen innvendiger på undersøkelsene, ifølge ham.

- Hun hadde derimot et problem med at jeg snakket om det. Jeg skjønner det, og er utrolig lei meg overfor henne for det. Hun forsår intensjonene mine og hun vet hvem jeg er og alltid har vært, sa han den gang.

Med seg i programmet til Smith-familien hadde rapperen kona Tiny, som han har tre barn med. Hun fortalte at ektemannen ikke hadde regnet med alt oppstyret, fordi han ikke forsto hvor personlig og kontroversielt temaet faktisk var.

Norsk lege reagerte

Som tidligere nevnt satte uttalelsene sinnene i kok hos en rekke mennesker. Blant disse var den norske legen og forfatteren Nina Brochmann (32), blant annet kjent for boka «Gleden med skjeden» og «Jenteboka», som reagerte sterkt.

REAGERTE: Den norske legen og forfatteren Nina Brochmann reagerte sterkt på rapperens uttalelser. Foto: NTB Scanpix
REAGERTE: Den norske legen og forfatteren Nina Brochmann reagerte sterkt på rapperens uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For det første er det å foreta jomfrusjekker på unge jenter et overgrep som kan gi varige traumer. Det er derfor en veldig spesiell ting å utsette sitt eget barn for, sa hun til Dagbladet, og fortsatte:

- I tillegg er det helt medisinsk feil. Det er full enighet blant alle eksperter om at slike sjekker er både uvitenskapelige og skadelige, og i medisinske miljøer regnes det som rene overgrep og gjetting. Verdens helseorganisasjon har kommet med en entydig fordømmelse av slike tester.

Hun uttalte seg riktignok på generelt grunnlag om tematikken, men la ikke skjul på at det hele er avsindig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!