Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ivanka Trump:

Bryter tausheten om farens politikk: - Bunnpunkt

Flere krevde at Ivanka Trump skulle ta til orde for å sette en stopper for «tiltaket alle var imot». Over en måned seinere bryter hun tausheten.

BRYTER TAUSHETEN: Torsdag kritiserte Ivanka Trump tiltaket som ledet til migrantfamiliesaken som rystet verden. Foto: Jim Watson / AFP / NTB Scanpix
BRYTER TAUSHETEN: Torsdag kritiserte Ivanka Trump tiltaket som ledet til migrantfamiliesaken som rystet verden. Foto: Jim Watson / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai kritiserte tusenvis av mennesker Ivanka Trump for å publisere ut et bilde på Twitter hvor hun har et kjærlig øyeblikk med sønnen. I tiden som fulgte mottok hun mer kritikk for liknende bilder.

Men det var ikke bildene som var selve problemet, det var tidspunktet.

Rundt henne var store deler av nasjonen rystet over den strenge innvandringspolitikken som ble ført ved grensa mot Mexico. Flere ulovlige migranter opplevde å bli arrestert og atskilt fra sine egne barn.

Ble kritisert

En av dem som ble så rystet at han valgte å ta til tastaturet, var komikeren Patton Oswalt.

- Er ikke det å kose med barna sine den beste følelsen - og bare vite at de befinner seg trygt i ens egne armer? Det er det beste. Det BESTE. Ikke sant, Ivanka? Ikke sant? skrev han.

I tida som fulgte ble Ivanka Trump også kritisert av politiske kommentatorene, som mente at det var hennes plikt - i kraft av hennes selvutnevnte rolle som forkjemper for kvinners rettigheter under farens presidentskap - å ta til orde for å stoppe ordningen.

CNN-kommentator Anushay Hossain gikk så langt som å beskrive et av Ivankas familiebilder på Instagram som å «helle salt i det åpne innvandringspolitikk-såret».

Men selv om Ivankas stemor, Melania, kritiserte tiltaket, valgte hun selv å holde tyst. Helt til nå.

- Bunnpunkt

På et arrangement i regi av nettstedet Axios sa hun seg enig i at Trump-administrasjonen sank lavere enn noen gang i forbindelse med behandlingen av migrantfamiliesaken.

- Jeg opplevde det også som et bunnpunkt, sa hun ifølge CNN.

- Jeg hadde også sterke følelser om tiltaket, og jeg er sterkt imot familieseparasjon. Innvandringspolitikk er et utrolig komplekst tema, og ulovlig innvandring er utrolig komplisert, fulgte hun opp.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Stopper

Som kjent ble det satt en stopper for tiltaket i juni, da Donald Trump underskrev et direktiv som skulle sørge for at familiene ble gjenforent.

Det ble spekulert på om Melania Trump spilte en avgjørende rolle i kulissene for å få ektemannen til å snu i saken.

Torsdag ble det kjent at av 2 500 barn som ble atskilt fra sine foreldre, er 1 800 av dem gjenforent. Det jobbes fortsatt med at de siste barna skal gjenforenes med sine foreldre.

Kritiseres - igjen

At Ivanka velger å komme på banen over en måned etter at situasjonen var mer eller mindre avklart, er tydeligvis ikke nok for enkelte.

CNN-kommentator Alice Driver mener Ivanka konsekvent tar på seg rollen som «den gode» og mener hun kunne gjort mer i forbindelse med migrantfamiliesaken.

- Som mor og medborger burde Ivanka Trump vite at når det gjelder familieseparasjoner, som kan merke barn for livet, er ikke tomme ord nok. Passivitet i møte med det onde, er medfølelse.

Trump tvitret

Men det var ikke bare migrantfamiliesaken Ivanka kommenterte. En av gjengangerne i Trumps kommunikasjon er at han ser på mediene som en folkefiende.

På spørsmål om hun deler farens syn, svarte Ivanka at hun flere ganger er blitt gjenstand for unøyaktig rapportering, men i motsetning til faren mener hun ikke mediene er en folkefiende.

- Nei, jeg føler ikke mediene er en folkefiende, sa hun.

Det fikk Donald Trump på banen. Fra tastaturet tvitret han at han er enig i Ivankas svar, men:

- De spurte dattera mi om mediene er en folkefiende eller ikke. Hun svarte helt korrekt nei. For det er «falske nyheter», som representerer en stor prosentandel av mediene, som er folkefienden!