Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lea Michele:

Bryter tausheten om «Glee»-slakten

Onsdag velger Lea Michele å ta bladet fra munnen om de oppsiktsvekkende beskyldningene fra tidligere «Glee»-kolleger.

NÅ SVARER HUN: Etter gårsdagens kritikkstorm som blant annet har ført til at skuespiller Lea Michele har mistet et samarbeid med selskapet HelloFresh, velger hun nå å uttale seg om kollegenes beskyldninger. Foto: NTB Scanpix
NÅ SVARER HUN: Etter gårsdagens kritikkstorm som blant annet har ført til at skuespiller Lea Michele har mistet et samarbeid med selskapet HelloFresh, velger hun nå å uttale seg om kollegenes beskyldninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I går gikk tidligere «Glee»-skuespiller Samantha Marie Ware (28) hardt ut mot «Glee»-kollega Lea Michele (33), etter at sistnevnte delte et Twitter-innlegg som omhandlet George Floyds tragiske bortgang forrige uke.

Til innlegget fyrte Ware løs mot 33-åringen og hevdet at hun hadde gjort Wares «Glee»-opptreden til «et rent helvete». 28-åringen hevdet også at Michele hadde fortalt alle at hvis hun fikk muligheten ville hun «drite i parykken» til Ware.

Mister samarbeid

Wares kritikk mot Michele vekket stor oppsikt, og flere av de tidligere skuespillerne i tv-serien kastet seg på ved å dele sine opplevelser med Michele.

Blant dem var skuespiller Dabier Snell (25) som hevdet at Michele ikke lot ham sitte ved bordet sammen med de andre skuespillerne fordi «han ikke hørte til der».

I kjølvannet av kollegenes beskyldninger mot skuespilleren har det internasjonale måltidssett-selskapet HelloFresh besluttet å avslutte samarbeidet med Lea Michele. Det melder BBC.

Annonseringen kom etter at en Twitter-bruker stilte spørsmål ved selskapets tilknytning til Michele, som har blitt betalt for å markedsføre deres tjenester på sine sosiale medier-kanaler

«HelloFresh tolererer ikke rasisme eller diskriminering av noe slag. Vi er skuffet og motløse over å høre om de nylige påstandene om Lea Michele. Vi tar dette svært alvorlig, og har besluttet å avslutte vårt samarbeid med Lea Michele, med umiddelbar virkning», skriver selskapet på Twitter.

Selskapet ble grunnlagt i 2011 og er en av de største leverandørene av måltidsutstyr i USA.

KRITIKK: Ida Myren ble kjent da hun var med i «Love Island», men fant ikke kjærligheten der. Nå åpner hun opp om hvordan det går på den fronten, og om hvilke bilder hun får kritikk for på Instagram. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Svarer på beskyldningene

Lea Michele har holdt seg taus fram til nå. Onsdag ettermiddag norsk tid velger derimot 33-åringen å gå ut og beklage seg i et innlegg på Instagram. Det melder blant andre Entertainment Weekly.

«En av de viktigste leksjonene de siste ukene er at vi må ta oss tid til å lytte og lære om andres perspektiver, og hvilken rolle vi har spilt eller hva vi kan gjøre for å hjelpe til med å løse urettferdighetene de står overfor», starter Michele innlegget med.

Videre forklarer 33-åringen at da hun delte Twitter-innlegget var det ment for å vise støtte under denne vanskelige tida, men at ut fra responsen hun fikk har hun også fokusert på hvordan sin egen oppførsel overfor tidligere skuespillerkollegaer ble oppfattet av dem.

Michele skriver videre at hun ikke kan huske å ha kommet med utsagnet Samantha Marie Ware refererer til, og at hun aldri har dømt andre basert på bakgrunnen eller hudfargen deres.

«Men det er egentlig ikke poenget, det som betyr noe er at jeg tydeligvis har handlet på måter som såret andre», skriver Michele videre, og fortsetter:

«Om det var min privilegerte posisjon og perspektiv som gjorde at jeg til tider ble oppfattet som ufølsom eller upassende, eller om det bare var min umodenhet eller at jeg bare var unødvendig vanskelig, så beklager jeg oppførselen min og all smerte jeg har forårsaket. Vi kan alle utvikle og endre oss, og jeg har virkelig brukt de siste månedene til å reflektere over mine egne mangler».

VILL REALITY: TV-programmet «The Swan» fra 2004 fikk mye kritikk. Se hvorfor! Video: Rød Løper Vis mer

Vil ta ansvar for handlingene sine

Beskyldningene mot Lea Michele kom bare kort tid etter at hun delte nyheten om at hun venter sitt første barn med ektemannen Zandy Reich.

Nyheten delte skuespilleren i form av et innlegg på Instagram hvor hun holdt rundt sin voksende gravidmage.

I sitt nyeste Instagram-innlegg, der hun beklager overfor tidligere «Glee»-kolleger, nevner hun også den forestående familieforøkelsen:

«Jeg er et par måneder unna å bli mor, og jeg vet at jeg må fortsette å jobbe med å forbedre meg og ta ansvar for handlingene mine, så jeg kan være en skikkelig rollemodell for barnet mitt og viderebringe mine lærepenger og feiltrinn, slik at de kan lære av meg», skriver Lea Michele, og tilføyer at hun har lyttet til kritikken og at denne opplevelsen har gjort at hun vil bedre seg i framtida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!