Bryter tausheten om hemmelig Asap-samtale

- Det spiller ingen rolle hvem som ringer eller tvitrer.

SNAKKET SAMMEN: Donald Trump og Stefan Löfven har forskjellige oppfatninger av hvordan rettssystemet bør fungere. Nå forteller sistnevnte om samtalen med den amerikanske presidenten. Foto: NTB Scanpix
SNAKKET SAMMEN: Donald Trump og Stefan Löfven har forskjellige oppfatninger av hvordan rettssystemet bør fungere. Nå forteller sistnevnte om samtalen med den amerikanske presidenten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at den kroppsskadetiltalte Rakim Mayers (30), eller Asap Rocky, ble pågrepet i Sverige, tok det ikke lang tid før den amerikanske presidenten lot høre fra seg.

Donald Trump har de siste dagene sagt sitt om hva han mener om det svenske rettssystemet og den svenske statsministeren, Stefan Löfven.

- Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av Asap Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, var den klare meldingen fra Trump på Twitter for to dager siden.

Hemmelighetsstemplet

Målet til presidenten har vært å få Löfven til å agere i saken, hvorpå den svenske statsministeren har gjort det tydelig at han ikke blander seg inn i det svenske rettssystemet.

De to partene har hatt en telefonsamtale, men hva som ble sagt eller diskutert, er ikke kjent for offentligheten. Begrunnelsen er at innholdet i stor grad er hemmeligstemplet.

Overfor Allehanda, også omtalt av svenske Expressen, kommenterer Löfven nå dialogen han har hatt med Trump. Statsministeren forklarer at de hadde «en god tone» i samtale med hverandre, men understreker følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer