Prins Harry

Bryter tausheten om ryktene

I den nye selvbiografien tar prins Harry et oppgjør med medienes spekulasjoner om at kong Charles ikke er hans virkelige far.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere tiår har kavalerioffiseren James Hewitt (64), prinsesse Dianas tidligere venn og elsker, måttet leve med rykter om at han er faren til prins Harry (38).

Hewitt sendte sjokkbølger gjennom Storbritannia da han i 1995 fortalte om kjærlighetsforholdet han hadde hatt til Diana på slutten av 80-tallet.

Avviser farskap

64-åringen har imidlertid hele tida avvist at han er faren til den rødhårede prinsen.

Han har medgitt at de to likner på hverandre, men ifølge Hewitt møtte han den nå avdøde prinsessen første gang i 1986, da Harry var to år gammel.

Hewitt ble kjent med prinsesse Diana da han var hennes rideinstruktør på 80-tallet. De to innledet et forhold, som varte i fem år - og prinsessen skal ha blitt knust da Hewitt gjorde det slutt.

Før Diana døde i en bilulykke i 1997, erkjente hun at James Hewitts påstander var korrekte.

HEMMELIG ELSKER: Offiser James Hewitt ble en av Storbritannias mest omtalte menn da han fortalte om sitt romantiske forhold til prinsesse Diana. Foto: AP, NTB Scanpix
HEMMELIG ELSKER: Offiser James Hewitt ble en av Storbritannias mest omtalte menn da han fortalte om sitt romantiske forhold til prinsesse Diana. Foto: AP, NTB Scanpix Vis mer

Bryter tausheten

Prins Harry har imidlertid aldri kommentert påstandene - før nå. I selvbiografien «Spare», som kommer ut tirsdag, skriver prinsen at én av årsakene til ryktene var det røde håret hans.

«Leserne av tabloidavisene elsket ideen om at prins Charles yngste sønn ikke var sønnen hans. De ble aldri lei av den «vitsen», av en eller annen grunn», skriver 38-åringen i biografien.

I boka skriver han at det tilsynelatende ikke spilte noe rolle at moren hadde møtt Hewitt «lenge etter han ble født» - og at deler av media gikk så langt som å «jakte DNA-et hans for å bekrefte ryktene».

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

- Verre for ham

I et intervju med den australske TV-kanalen Seven's Sunday Night i 2017, fortalte Hewitt at prinsessen hadde en spesiell aura.

- Jeg lagde mat, og hun vasket opp. Bare middag, avslapning og latter, sa han, ifølge The Telegraph.

64-åringen tok samtidig et kraftig oppgjør med medienes spekulasjoner om ham og prins Harry.

- Ryktene selger aviser. Det er trolig verre for ham enn for meg, stakkars fyr, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer