Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Shia LaBeouf:

Bryter tausheten om skandalene

Shia LaBeouf har skapt overskrifter i flere år med sin ville oppførsel.

SNAKKER UT: Shia LaBeouf er kjent i Hollywood for sine sprø påfunn, som ikke alltid går etter planen. Nå omtaler han seg selv som en klovn. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Shia LaBeouf er kjent i Hollywood for sine sprø påfunn, som ikke alltid går etter planen. Nå omtaler han seg selv som en klovn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Shia LaBeouf (31) ble verdenskjent i Disney Channel-serien «Even Stevens» på starten av 2000-tallet, og vant blant annet en Daytime Emmy for sin rolle.

Siden den gang har han vært å se i en rekke filmer, blant andre «Nymphomaniac», «Transformers» og «American Honey». Samtidig som han har spilt i filmer, har han klart å gjøre seg selv ansvarlig for en rekke skandaler.

PÅ PREMIERE: 31-åringen er blant annet kjent fra «Transformers»-filmene. Her i 2009 sammen med medskuespiller Meghan Fox. Foto: AP / Maya Hitij
PÅ PREMIERE: 31-åringen er blant annet kjent fra «Transformers»-filmene. Her i 2009 sammen med medskuespiller Meghan Fox. Foto: AP / Maya Hitij Vis mer

Han har blant annet drevet med utskjelt performance-kunst, blitt kritisert for teite roller og klart å bli arrestert for å være svært beruset offentlig. Han har også blitt arrestert en rekke ganger tidligere.

Nå, i håp om å kunne slå hardere mot seg selv enn kritikerne har slått mot ham, snakker han om alle skandalene. Han er ikke nådig i sin selvkritikk.

- Dreit meg ut

Det er i et intervju med magasinet Esquire at den unge skuespilleren bryter tausheten om sin turbulente fortid. Han sammenlikner seg med den iltre tennisspilleren John McEnroe, som han selv portretterte i fjorårets tennisfilm «Borg vs. McEnroe»

I RETTEN: Shia har måttet svare for sine handlinger ved flere anledninger. Her er han avbildet i 2015 på vei ut av en av flere rettsaker. Foto: AP / Mary Altaffer
I RETTEN: Shia har måttet svare for sine handlinger ved flere anledninger. Her er han avbildet i 2015 på vei ut av en av flere rettsaker. Foto: AP / Mary Altaffer Vis mer

- Jeg er en klovn. Mine offentlige utbrudd har feilet totalt. De er ikke strategiske. De er en slitende morrapuler som viser rumpa si til verden, sier han åpent i intervjuet.

Det er mang en skandale han kan referere til. Han har blant annet har vært i stygge slåsskamper, blitt arrestert og vært i behandling for sine rusproblemer. I januar 2017 ble han arrestert under en demonstrasjon mot USAs president Donald Trump, da han klorte en mann til blods i ansiktet.

I fjor sommer ble han arrestert i Georgia, USA, etter å ha oppført seg truende og beruset. Da en politimann blandet seg inn, skal «Transformers»-stjernen ha nektet å dra vekk fra stedet.

Politibetjenten på stedet fikk nok av oppførselen hans, og forsøkte å arrestere den fulle skuespilleren. Da svarte han med å løpe vekk fra politiet, og til et hotell i nærheten. Shia var imidlertid ikke på frifot lenge, og ble arrestert i hotellets lobby. Han skal fortsatt ha oppført seg frekt mot tjenestemennene.

Videoer ble lekket der han skrøt av å ha kjempedyre advokater, og at politiet «gir faen» i befolkningen. I Esquire-intervjuet referer han konkret til hendelsen, som skapte overskrifter verden over.

PÅ KANT MED LOVEN: Skuespilleren har ved flere anledninger blitt arrestert, både for slåsskamper og demonstrasjoner. Foto: AP Photo / Anthony DelMundo
PÅ KANT MED LOVEN: Skuespilleren har ved flere anledninger blitt arrestert, både for slåsskamper og demonstrasjoner. Foto: AP Photo / Anthony DelMundo Vis mer

- Det som skjedde i Georgia var helt hårreisende. Hvite privilegier, desperasjon og katastrofe. Jeg var selvsentrert og hadde vrangforestillinger. Jeg forsøkte å distansere meg fra skammen man får ved å bli arrestert, sier han og fortsetter:

- Jeg dreit meg ut, sier han skamfullt.

Skandalemaker

I 2014 ble han arrestert på samme grunnlag, at han som beruset var bråkete og ufin. Den gangen var det utenfor en kabaret i New York. I 2014 skallet han ned en mann på et utested i London.

TRØBLETE: Shia på vei hjem etter å ha vært i retten for å ha forstyrret og ropt ut under en Broadway-forestilling i 2014. Foto: AP / John Minchillo
TRØBLETE: Shia på vei hjem etter å ha vært i retten for å ha forstyrret og ropt ut under en Broadway-forestilling i 2014. Foto: AP / John Minchillo Vis mer

At han samme år kuttet sår i sitt eget ansikt, skapte også overskrifter verden over. Under innspillingen av krigsfilmen «Fury» skal stjernen ha vært misfornøyd med hvordan sminkøren sminket sår på huden hans.

- Så da gikk han ut i gangen og sa: «Hei, vil du se noe morsomt?» Så tok han fram en kniv og kuttet seg opp ansiktet. Under hele innspillingen rev han opp såret i ansiktet. Det er på ekte, sa en av motspillerne hans om stuntet.

Papirpose på hodet

Året før skapte stjernen overskrifter da han dukket opp på rød løper med en papirpose på hodet, med påskriften «I am not famous anymore» - Jeg er ikke lenger berømt. Han forklarte ikke stuntet.

SPESIELT STUNT: Shia LaBeouf på rød løper under filmfestivalen i Berlin i 2014. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SPESIELT STUNT: Shia LaBeouf på rød løper under filmfestivalen i Berlin i 2014. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

LaBeouf har dessuten slått ned en student i Oxford som et stunt, omtalt Trump som landssviker, blitt kastet ut av et hotell i Stockholm etter bråk og forlatt sin egen absurde forestilling i Berlin i 2014. I 2008 ble stjernen arrestert for fyllekjøring.

I et intervju med Dazed and Confused hevder han også at han har blitt voldtatt av en kvinne i 2014.

Overgrepet skal ifølge han selv ha skjedd da han arrangerte en kunstinstallasjon i Los Angeles.

- En kvinne kom inn sammen med kjæresten sin, men han satt utenfor døra min og ventet mens det skjedde. Hun pisket beina mine i ti minutter før hun rev av meg klærne og voldtok meg, hevdet han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!