Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
BRYTER STILLHETEN: Natt til tirsdag 21. juli gikk Kanye West hardt ut på Twitter mot blant andre Kris Jenner, nå bryter hun stillheten. Vis mer

Kris Jenner:

«Bryter» tausheten på sosiale medier

Kardashian-familiens overhode får fansen til å klø seg i hodet, etter at hun for første gang publiserte noe på sosiale medier etter svigersønnens uttalelser.

Det er få som ikke har fått med seg kaoset som har sirkulert på nettet den siste uka. Der er det nemlig ingen ringere enn rapperen Kanye West (43) som har sørget for noen av de aller største overskriftene verden over.

Eksplosive tirader på Twitter, et sjokkerende valgkampmøte og ville abortuttalelser er bare noe av det som har gjort at rapperen fra Chicago har hatt oppmerksomheten rettet mot seg.

Det som imidlertid kanskje har sjokkert mest, er hvordan 43-åringen har omtalt sin egen familie. Ikke bare har han gått hardt ut mot sin egen kone, Kim Kardashian (39), som han hevder han ønsker å skille seg fra, men han har også omtalt svigermora si.

«Jeg har prøvd å skille meg siden Kim møtte Meek (Mill, rapper, journ.anm.) på Waldorf-hotellet i forbindelse med 'fengselsreformen'», skrev han i en Twitter-melding.

I samme melding omtalte han også svigermora, Kris Jenner (64), som «Kris Jong-Un».

Det har nærmest fått nettet til å koke, og Twitter, Instagram, Facebook og TikTok er fylt til randen med humoristiske memes og videoer med det lille stikket i retning «Keeping up with the Kardashians»-mogulen.

Det gjør også svigermoras svar til det hele.

MELDER: Kanye West går hardt ut i nok en eksplosiv Twitter-tirade. Vis mer

Ignorerer utspillene

Kort tid etter opptøyene var det flere som hevet øyenbrynene over at den verdenskjente familien forholdt seg tause som østers, og nærmest sank under jorda - til tross for at alles øyne var rettet mot dem.

FAMILIE: Kris og Kanye har tilsynelatende hatt et godt forhold i alle år. Nå velger hun å ignorere svigersønnens utspill. Her fotografert sammen med Kim i New York. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Kris og Kanye har tilsynelatende hatt et godt forhold i alle år. Nå velger hun å ignorere svigersønnens utspill. Her fotografert sammen med Kim i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka valgte imidlertid Kim å svare på den haglende kritikken, og nå kan det se ut til at også Kris har valgt å bryte stillheten på sosiale medier om svigersønnens utspill. Det gjør hun imidlertid på sin helt egen måte.

I stedet for å kommentere Kanyes stikk mot henne har hun valgt å ignorere det totalt.

Onsdag tok hun nemlig til Instagram, der hun publiserte et kort klipp av at hun hadde mottatt en boks med beignets - en frityrstekt delikatesse, spesielt berømt fra anerkjente Café du Monde i New Orleans.

image: «Bryter» tausheten på sosiale medier
image: «Bryter» tausheten på sosiale medier

Bakverkene ble sendt til henne fra Beignet Box, som ifølge Daily Mail er et bakeri i Los Angeles, nær hjemmet hennes i Calabasas.

I det korte klippet blir det spilt musikk i bakgrunnen, og det er dermed lett å anta at 64-åringen helt enkelt nøt kvelden hjemme med bakverkene, i kjølvannet av skandalen.

KANYE WEST: Kledd i en skuddsikker vest holdt Kanye West sitt første valgkampmøte. Video: NTB Scanpix. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Forsvarte ektemannen

Til tross for at Kris foreløpig har til gode å uttale seg med ord, har Kim Kardashian stått opp for ektemannen. Det gjorde hun i et innlegg på Instagrams historiefunksjon tidligere denne uka, der hun forsøkte å forklare hva som faktisk foregikk bak lukkede dører, ved å fortelle om ektemannens mentale helse.

Kanye West har nemlig lenge vært åpen om at han har bipolar lidelse, en lidelse som gjør at humøret og aktivitetsnivået svinger mer enn hos andre mennesker.

- Som mange av dere vet, har Kanye bipolar lidelse. Alle som har dette eller har en kjær person i livet som har dette, vet hvor utrolig komplisert og smertefullt det er å forstå. Jeg har aldri snakket offentlig om hvordan dette har påvirket oss hjemme, fordi jeg er veldig beskyttende overfor barna våre og Kanyes rett til privatliv når det gjelder helsa hans, åpnet kona uttalelsen med.

Sammen har de barna North (7), Saint (4), Chicago (2) og Psalm (1) West.

- De som er nær Kanye, kjenner hjertet hans og forstår at ordene ikke alltid stemmer overens med intensjonene hans, skrev Kim, og fortalte videre at samfunnet er nødt til å rette et større fokus mot mental helse, og spesielt i individuelle tilfeller.

TALENTFULL: North West stjal showet under pappa Kanye West sitt moteshow i Paris. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg ber pent om at media og offentligheten gir oss den medfølelsen og empatien som trengs, sånn at vi kan komme oss gjennom dette. Tusen takk til dem som har uttrykt bekymring for Kanyes helse, og for deres forståelse. Med kjærlighet og takknemlighet, Kim Kardashian West, avsluttet hun.

Foreløpig har ingen øvrige familiemedlemmer uttalt seg om saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!