Durek Verrett:

Bryter tausheten

Tar bladet fra munnen etter kongeparets uttalelser.

SVARER: 8. november ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sier hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom kongehuset med pressemelding om at prinsesse Märtha Louise (51) frasier seg sine offisielle oppgaver, og skal ikke lenger representere kongehuset.

I pressemeldingen skrev kongehuset at også Durek Verrett (47) må forholde seg til prinsippet om at prinsessetittelen ikke skal brukes i kommersiell sammenheng.

- FORVENTET: Tirsdag formiddag blir det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

«Dette innebærer at de ikke skal synliggjøre tilknytning til kongehuset i sine egne sosiale mediekanaler (med unntak av @PrincessMarthaLouise på Instagram), i medieproduksjoner eller i tilknytning til annen kommersiell aktivitet».

Nå har Verrett brutt tausheten etter tirsdagens nyheter. Det gjør han i en video på prinsessens Instagram, sammen med forloveden.

- Jeg har alltid ønsket å støtte min forlovede og jeg vil at hun skal være lykkelig. Hvis hennes liv har blitt vanskelig på grunn av ting jeg har gjort, var det aldri min intensjon, sier Verrett i en ny video postet på Instagram.

Verrett forklarer at han har lært mer om kongefamiliens rolle under samtaler med kongeparet.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

- Jeg respekterer deres konstitusjonelle roller.

Han adresserer også kritikken han har mottatt, om at hans inntreden i familien har blitt et problem for monarkiet i Norge.

- Jeg vet at noe av det jeg har sagt og gjort har blitt sett på som kontroversielt i Norge.

- La meg være tydelig: Det var aldri min intensjon. Jeg ønsker Märthas familie alt godt, og jeg vil gjøre mitt for å støtte dem i sine roller, men understreker likevel:

- Det er viktig for meg å beholde min egen integritet og å være tro mot meg selv.

PREMIERE: Durek Verrett og Märtha Louise møtte opp på premierefesten til «Powerwomen Norge» hvor Leah Behn har en sentral rolle. Vis mer

Verrett benytter også anledningen til å understreke at han er tilhenger av medisinsk forskning, og at han respekterer folk som jobber i helsevesenet.

Samtidig forsvarer han alternativ behandling.

- Jeg mener vi alltid skal bruke alle tilgjengelige ressurser for helse på vår planet. Ikke i stedet for, men i tillegg til helsevesenet.

Prinsesse Märtha Louise stiller seg bak uttalelsen, og viser til sin egen utdannelse som fysioterapeut.

- Skjønner ikke bæret

Etter kongehusets pressemelding, møtte kongeparet pressen.

Der uttalte kongen blant annet at det har vært vanskelig for Verrett å forstå hvordan et kongehus fungerer, og at det derfor har hatt litt tid.

- Amerikanerne skjønner ikke bæret av dette her, uttalte han blant annet.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Under intervjuet fikk også kongen spørsmål om hvorfor Verrett også nå må unnlate å bruke forlovedens prinsessetittel i kommersiell sammenheng.

- Sånn har det egentlig vært hele tiden. Vi har ikke klart å forklare han hva dette er for noe, før nå. Så nå tror jeg kanskje at han skjønner litt mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer