Silje Nordnes:

Bulka med NRK-bil

- Jeg er utrolig flau, er det mulig?

DYR REGNING: «P3morgen»-profil Silje Nordnes skulle forrige uke låne en arbeidsbil fra NRK. Det gikk ikke helt som planlagt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DYR REGNING: «P3morgen»-profil Silje Nordnes skulle forrige uke låne en arbeidsbil fra NRK. Det gikk ikke helt som planlagt. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Jeg har begynt på kjøreskole flere ganger opp gjennom åra, men det har alltid rent ut i sanden. Det har rett og slett ikke vært så viktig for meg med lappen. Jeg klarer meg fint uten bil, uttalte Silje Nordnes (34), programleder i «P3morgen», til Aftenposten i 2014.

Etter mye om og men kunne NRK-profilen derimot slippe jubelen løs i desember i fjor, da hun endelig ble belønnet med sitt eget førerkort. Det har gått helt smertefritt - fram til nå.

I dagens utgave av «P3morgen» røper 34-åringen nemlig at hun nylig havnet i en situasjon som de fleste vil være foruten.

POPULÆR TRIO: «P3morgen»-programledere Markus Neby, Ronny Brede Aase og Silje Nordnes. Foto: Tore Skaar
POPULÆR TRIO: «P3morgen»-programledere Markus Neby, Ronny Brede Aase og Silje Nordnes. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Det store i mitt liv i det siste er jo da min premiere på bil-uhell, som skjedde forrige uke. Og det måtte jo skje, selv om jeg hadde håpet å unngå det. Vi skulle på tur med jobben og jeg hentet ut en NRK-bil her på huset og klarte å bulke og skrape opp den bilen på vei ut av garasjeanlegget, sier Nordnes i programmet.

- Var i veien

Resultatet av det smått humoristiske uhellet blir også vist fram i en egen video på «P3morgens» Facebook-side. Der ser man tydelig flere skrammer og bulker langs siden på NRK-bilen.

- Jeg kjenner på skam, sier en oppgitt Nordnes i snutten, før hun stålsetter seg for et møte med Pål Brynhildsen i NRK Bilutleie.

- Jeg må fortelle deg noe ...

- Ja, jeg tror jeg ser hva du skal fortelle, sier Brynhildsen og flirer.

- Ja, det som er at ... Da jeg skulle hente ut bilen tirsdag forrige uke, så var det litt trangt, sier Nordnes, hvorpå Brynhildsen spør om det «sto en stolpe i veien».

- En stolpe og en bil ... Den støtfangeren til den høye bilen var i veien, sier Nordnes, etterfulgt av nervøs latter.

- Så da skjedde det som vi ser her nå, sier 34-åringen og gestikulerer.

Artikkelen fortsetter under:

BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer

Regning til redaksjonen

Etter en befaring av skadene anslår Brynhildsen at uhellet vil koste mellom 15 000 til 20 000 kroner å reparere. På toppen av det hele sendes regningen rett til redaksjonen hun selv er ansatt i.

- Jeg er utrolig flau, er det mulig? Unnskyld!

Artikkelen fortsetter under:

I dagens program forklarer Nordnes videre at konsekvensene av uhellet strekker seg langt utover en sørgerlig utgift.

- Dette var en konkret konsekvens, som man kunne se. En annen konsekvens er at min bil-selvtillit er nede på bunn. (...) Tanken med å ta lappen var jo at jeg skulle være en «independent women». Jeg er glad i å være på IKEA, jeg er glad i å handle på Finn, så da er det praktisk å kunne manøvrere en større bil. Men nå har jeg sagt til kjæresten min at jeg ikke skal kjøre inne i byen, før jeg har fått selvtilliten tilbake. Jeg klarer ikke.

Det vil ikke «P3morgen»-kollegene Markus Neby (27) og Ronny Brede Aase (32) ha noe av, som videre oppfordrer og utfordrer 34-åringen til å sette seg bak rattet innen dagen er omme.

- Jeg skal komme tilbake på hesten, bare ikke akkurat i dag, sier hun og ler.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en ytterligere kommentar fra Silje Nordnes.