Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bursdagen «Hver gang vi møtes»-Claudia aldri glemmer: - Vi satt inne for drap

Nå ler artisten av politiets blunder.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag er det countryartist Claudia Scott (60) sin tur til å være hedersgjest i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Store deler av karrieren har den britiskfødte artisten tilbrakt i utlandet, selv om hun vokste opp ved Arna i Bergen.

Hun var bare elleve da hun debuterte musikalsk, og siden den gang har det rullet og gått for artisten. Hun har samarbeidet med amerikanske stjerner, spilt rundt om i verden og vært en del av flere band.

I lørdagens episode blir det derfor utvilsomt mye å ta tak i, når Scotts nesten 50 år lange karriere skal oppsummeres. Ser man bort fra musikken, har hun også hatt et interessant privatliv. Spesielt en hendelse har brent seg fast i minnet hennes.

Da artisten ble 31 år på slutten av 1980-tallet, bestemte hun og en venninnegjeng seg for å feire med brask og bram. Festen endte imidlertid i kasjotten, etter å ha blitt arrestert, mistenkt for drap.

- De arresterte oss

- Det er nok den bursdagen jeg husker aller best, forteller hun til Dagbladet.

Scott og venninnegjengen hadde leid seg en limousin som de kjørte rundt i Los Angeles med. De hadde tatt seg noen drinker, spist en finere middag og skulle etter hvert ut på livet. Festen fikk seg derimot en stopp.

MERITTERT: Claudia Scott, her fotografert i 1985, har holdt på med musikk siden hun var et lite barn. Foto: NTB scanpix
MERITTERT: Claudia Scott, her fotografert i 1985, har holdt på med musikk siden hun var et lite barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi kom til et sted i Los Angeles der dørvakten trodde han dro kjensel på en av venninnene mine. Han kjente henne igjen fra en sånn ettersøkt-plakat som han hadde hengende i garderoben, sier hun og fortsetter:

- Dette visste jo ikke vi, men i mellomtida hadde de tilkalt politiet. Da vi prøvde å komme oss ut fra utestedet og inn i bilen, kom politiet og arresterte oss, sier hun og ler.

Den forvirrede jentegjengen kunne ikke forstå hvorfor kveldens framkomstmiddel plutselig ble en politibil, framfor den luksuriøse bilen de hadde leid seg. De skulle derimot få svar på stasjonen, etter å ha sittet flere timer i varetekt.

- Damen som egentlig var ettersøkt tilhørte en gjeng med luksusprostituerte, og de trodde da at de hadde klart å runde opp hele gjengen, forklarer hun og ler.

KLAR: Scott forteller til Dagbladet at hun gledet seg til å være med på programmet, og at det er en av de mest interessante opplevelsene hun har hatt. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
KLAR: Scott forteller til Dagbladet at hun gledet seg til å være med på programmet, og at det er en av de mest interessante opplevelsene hun har hatt. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi visste jo at vi ikke hadde gjort noe galt, og at vi før eller siden måtte finne ut av det. Vi tok det som en opplevelse, og jeg kommer ikke til å glemme den bursdagen med det første, forteller hun.

Det skulle imidlertid vise seg å være hakket mer alvorlig for jentene enn hva de først hadde trodd. Det er én ting å bli forvekslet med luksusprostituerte, men kvinnen som politiet egentlig var på jakt etter, var ettersøkt for drap.

- Hun hadde tatt livet av en kar. Hun hadde gitt han noen tabletter, også hadde han en hjertefeil. Så ja, vi satt inne for drap, forteller hun og ler.

Barnløs

Heldigvis for jentene oppdaget politiet etter noen timer at det ikke var denne jentegjengen de var på jakt etter.

- Rett før vi skulle ta sånne «mugshots» ble vi fraktet videre. Det synes jeg er litt dumt, for det hadde vært kjekt å ha i dag. Det kunne jeg kanskje brukt på et albumcover, sier hun og fortsetter:

- De ringte til han etterforskeren som holdt på med saken, og da han kom på stasjonen etter noen timer, så han at det ikke var oss, forteller hun.

Dagbladet har anmeldt alle «Hver gang vi møtes»-sendingene, og Scott har stort sett får høye terningkast for sine tolkninger av de andre artistenes låter.

Det er ikke bare historier fra fortida og med musikken at Scott har skapt overskrifter den siste tida. I et intervju med Dagbladet Pluss tidligere denne uka, fortalte artisten om hvorfor hun ikke har fått barn, på tross av flere langvarige forhold bak seg.

​- Jeg har vært heldig på så mange andre måter, så jeg har ikke dvelt ved tanken på at det aldri skjedde. Det viktigste for meg er å ha det fint sammen med de jeg er glad i, og der føler jeg at jeg har fått full pott. Jeg er tante til flere og har tre voksne bonusbarn, sa hun og fortsatte:

- Livet er ingen dans på roser for noen, men det er slik livet er, oppturer og nedturer. Og det er de tunge stundene vi lærer mest av, la hun til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!