DØD: Burt Reynolds døde som følge av et hjerteinfarkt torsdag. Han ble 82 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Burt Reynolds døde som følge av et hjerteinfarkt torsdag. Han ble 82 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Burt Reynolds:

Burt Reynolds er død

Ble 82 år gammel.

Skuespillerstjerna Burt Reynolds døde 82 år gammel som følge av et hjerteinfarkt.

Det bekrefter skuespillerens manager, Erik Kritzer, overfor The Hollywood reporter.

Hendelsen inntraff torsdag, og Reynolds skal ha blitt fraktet til sykehuset i Florida. Skuespillerstjerna skal ha dødd med familien ved hans side, ifølge TMZ.

Ifølge nettsida har Reynolds slitt med hjerteproblemer i flere år, og gjennomførte en stor operasjon i 2010.

Den Oscar-nominerte amerikanske skuespilleren og regissøren, hvis egentlige navn er Burton Leon Reynolds jr., ble født 11. februar 1936 i Michigan. Han har spilt i en rekke filmer, og er mest kjent for rollen som Bandit i filmen «Smokey and the Bandit» fra 1977 og fra kultfilmen «Verdens sprøeste bilrace» fra 1981.

Reynolds debuterte med «Angel Baby» i 1961.

De siste åra har imidlertid den kjente skuespilleren trukket seg mer og mer tilbake fra rampelyset.

Da han i april dukket opp på åpningen av Tribeca Film Festival i New York, var det mange som ble overrasket. Det var nemlig sjeldent at Hollywood-stjerna viste seg offentlig.

STOKK OG STOL: Burt Reynolds trengte ekstra støtte da han dukket opp på den røde løperen tidligere i år sammen med kameratene Robert De Niro og Chevy Chase. Foto: NTB Scanpix
STOKK OG STOL: Burt Reynolds trengte ekstra støtte da han dukket opp på den røde løperen tidligere i år sammen med kameratene Robert De Niro og Chevy Chase. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dårlig til beins

Han ankom filmfestivalen sammen med festivalens grunnlegger, Robert De Niro (75), og skuespiller Chevy Chase (74), som også har en rolle i filmen «Dog Years» sammen med Reynolds.

- Hyggelig å se deg, Mr. De Niro. Du vet, jeg elsker deg - og alle menneskene jeg kjenner her. Dette er veldig hyggelig, sa han ifølge People.

Den 81 år gamle skuespilleren måtte støtte seg til en stokk og slet med å gå på den røde løperen. Under et møte med journalister, fikk han en stol å sitte på for å hvile ut og samle krefter, skrev nettstedet den gang.

I 1988 giftet han seg med skuespilleren Loni Anderson (73), men det endte i en kostbar skilsmisse seks år seinere

STYGG SKILSMISSE: I 1994 tok foholdet til Burt Reynolds og Loni Anderson slutt. Skilsmissen endte opp i alvorlige pengeproblemer for Reynolds. Her er de avbildet sammen i 1987. Foto: NTB Scanpix
STYGG SKILSMISSE: I 1994 tok foholdet til Burt Reynolds og Loni Anderson slutt. Skilsmissen endte opp i alvorlige pengeproblemer for Reynolds. Her er de avbildet sammen i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter det som ble omtalt som en stygg skilsmisse fra den tidligere skuespillerkona, og påfølgende konkurs på 90-tallet, kom han tilbake i 1996 med den kritikerroste «Boogie Nights», som han innkasserte en Oscar-nominasjon for, for beste birolle.

- Ville ordne opp i livet

I flere år har Reynolds slitt med helseproblemer, og allerede i mai 2017 var det flere, deriblant Vanity Fair, som mente han ikke hadde lenge igjen å leve.

Helseproblemene gjorde at han trengte pleie døgnet rundt. Før han døde, hadde han ett ønske - han ville ordne opp i livet sitt.

De siste åra har han fortalt i flere intervjuer at det er én ting han virkelig angrer på: At han dumpet skuespilleren Sally Field (71), kjæresten han hadde før han møtte Anderson.

KJÆRESTER: Burt og Sally var sammen i fem år, før sjalusien skal ha tatt overhånd. Her avbildet i 1977. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Burt og Sally var sammen i fem år, før sjalusien skal ha tatt overhånd. Her avbildet i 1977. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var min store kjærlighet, og jeg ødela det fullstendig fortalte Burt til Vanity Fair for tre år siden.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg var så idiotisk. Det er typisk menn. Du finner den perfekte partneren, og så gjør du alt du kan for å ødelegge det.

Field og Reynolds ble kjærester i 1977. De var sammen i fem år, inntil Reynolds sjalusi tok overhånd.

Field hadde to sønner fra før, og Reynolds skal ha blitt fornærmet over at hun prioriterte dem foran ham, ifølge Se og Hør.