Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bush senior innlagt på sykehus

Den tidligere presidenten George H.W. Bush er innlagt på sykehus, bare dager etter konas bortgang.

Fint selskap: I Barbara Bushs begravelse lørdag kom både Bill og Hillary Clinton, Barack og Michelle Obama og Melania Trump. Foran er George H.W. Bush, mens sønnen George W. Bush og kona Laura står til venstre for ham. Foto: NTB Scanpix
Fint selskap: I Barbara Bushs begravelse lørdag kom både Bill og Hillary Clinton, Barack og Michelle Obama og Melania Trump. Foran er George H.W. Bush, mens sønnen George W. Bush og kona Laura står til venstre for ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Forrige uke ble det kjent at den tidligere førstedamen, Barbara Bush (92), er død. I natt kom også nyheten om at enkemannen og tidligere president for USA, George H.W. Bush (93), ble innlagt på sykehus i etterkant av konas begravelse.

Barbara og George er foreldrene til den tidligere presidenten George W. Bush og tidligere Florida-guvernør og presidentkandidat Jeb Bush.

Det er en Bushs talsmann, Jim McGrath, som bringer nyheten til offentligheten via sin egen Twitter-konto. Der skriver han at Bush senior ble innlagt søndag morgen amerikansk tid.

- President Bush ble innlagt på Houston Methodist Hospital i går morges etter å ha blitt rammet av en infeksjon som har spredt seg til blodomløpet. Han responderer bra på behandlingen, og virker til å være på bedringens vei, skriver han.

Bush senior ble også innlagt på sykehus for litt over et år siden. Da var det uavklart hva grunnen til innleggelsen var, men den tidligere presidenten har også blitt innlagt flere ganger tidligere med luftveisproblemer.

Begravelse: Her er far og sønn Bush avbildet i Barbaras begravelse. Foto: NTB Scanpix
Begravelse: Her er far og sønn Bush avbildet i Barbaras begravelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barbaras bortgang

Det var natt til mandag for ei uke siden at nyheten om at Barbara Bushs helse var så dårlig at hun ikke lenger fikk medisinsk behandling.

- Hun vil i stede fokusere på smertelindring, heter det i meldinga, som var omtalt av en rekke medier, blant annet Reuters.

I 2009 gikk hun gjennom en hjerteoperasjon, og hun har blant annet blitt behandlet for stoffskiftesykdommen basedow.

Natt til onsdag kom oppfølgeren om at hun var død.

Seks barn

Barbara ble gift med George H.W. Bush i 1945. Sammen har de seks barn, og paret har vært gift i lengre tid enn noe annet presidentpar i amerikansk historie.

Bushs sønn, George W. Bush, var president i USA fra 2001 til 2009, som gjør at hun var én av to førstedamer som også var mor til en president. Den andre var Abigail Adams, som var gift med president John Adams og mor til USAs sjette president John Quincy Adams.

Begravelsen

Ifølge Independent møtte tusenvis av mennesker opp til Barbaras begravelse lørdag. Den ble holdt i St. Martins kirke i Houston, Texas.

Blant de celebre gjestene finner vi selvsagt tidligere førstedame og tidligere president Laura og George W. Bush. I tillegg møtte både Hillary og Bill Clinton, Barack og Michelle Obama og Melania Trump. Donald Trump hadde derimot ikke anledning til å dukke opp.

Bush seniors tidligere stabssjef, Jean Becker, sa i en uttalelse etter begravelsen at enkemannen er helt knust etter å ha mistet kona.

- Han har holdt hånda hennes i hele dag, og var ved hennes side da hun forlot jorda, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media