Runar Sögaard:

Bytter fengsel etter tekst-TV-bråk

Skal ha fått flere advarsler.

FLYTTES: Runar Sögaard er nødt til å bytte fengsel etter flere tilfeller av bråk og advarsler. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FLYTTES: Runar Sögaard er nødt til å bytte fengsel etter flere tilfeller av bråk og advarsler. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av desember skrev svenske Aftonbladet om Runar Sögaards (54) fengselsopphold. Den gang ble det nemlig kjent at han blant annet skal han ha kommet på kant med ansatte, ved blant annet å true med en «mediabombe».

Den tidligere predikanten soner for øyeblikket en dom på ett år og åtte måneder for en rekke lovbrudd, deriblant skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Nå har fengselet fått nok, skriver Expressen.

Flere advarsler

54-åringen må nå flyttes til et sikrere fengsel. Bakgrunnen skal være at han har kranglet med medfanger om tekst-tv og at han irriterer seg over at fengselsjefen ikke har en kristen bakgrunn, ifølge avisa.

De har fått tilgang til fengselsrapportene, der det skal komme fram at den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren har fått flere advarsler.

Han har fram til nå oppholdt seg på den åpne anstalten Svartsjö i Ekerö kommune. Anstalten har laveste sikkerthetsklasse.

Etter at han blant annet truet med «mediabomben» viser journaler fra fengselet at 54-åringen har blitt etterforsket for flere forsømmelser.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Sögaards advokat, foreløpig uten hell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer