Instagram-modell:

Bytter nakenbilder mot donasjoner

Kaylen Ward skal ha sørget for millioner til Australias hjelpemannskaper etter de voldsomme skogbrannene den siste tida.

NAKENBILDER MOT DONASJONER: Kaylen Ward (20) har samlet inn millioner av kroner for å hindre brannene i Australia. Video: Kaylen Ward/Twitter / CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjendiser og influensere verden over jobber iherdig for å samle inn penger for å hindre de katastrofene skogbrannene som har herjet i Australia siden september.

Minst 25 mennesker har mistet livet, og tusenvis har blitt sendt på flukt. Brannene har tatt livet av millioner av dyr, og flere arter er trua som følge av ødeleggelsene, blant annet koalaen.

Har skaffet millioner

Instagram-modell Kaylen Ward (20) er en av dem som ønsker å hjelpe, imidlertid på en litt utradisjonell måte.

Hun betaler regningene med å selge nakenbilder, men nå har hun bestemt seg for å gi ut bilder mot donasjoner til organisasjoner som kjemper mot flammene.

- Jeg sender nakenbilder til hver person som donerer minst ti dollar til en av innsamlingsaksjonene i forbindelse med skogbrannene i Australia, skrev hun i en Twitter-melding 4. januar.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og på bare tre dager skal det ha strømmet inn donasjoner på til sammen én million dollar, tilsvarende i underkant av ni millioner norske kroner.

En rekke internasjonale medier har skrevet om Ward, som går under navnet «Den Nakne Filantrop». 20-åringen har blitt intervjuet av blant andre Buzzfeed News, som skriver at hun måtte ansette fire personer for å hjelpe henne med å håndtere pågangen.

BRANN: En brannmann gir en koala vann nær Cudlee Creek i South Australia. Om lag 200 branner herjer i fire delstater i Australia. Halvparten av dem er i New South Wales. Video: Oakbank Balhannah CFS / AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Fikk deaktivert Instagram-konto

En av årsakene til at hun ønsket å bidra er fordi hun og familien var blant dem som måtte flykte da flammene rammet California i fjor.

- Jeg fikk se selv hvor mange mennesker som ble påvirket, sier hun til nettstedet.

Det har imidlertid ikke kommet uten ulemper for 20-åringen.

- Instagram-kontoen min ble deaktivert, familien min har fornektet meg og fyren jeg liker vil ikke prate med meg på grunn av den Twitter-posten. Men fuck det, redd koalaene, skriver Ward på Twitter.

- Å tilby nakenbilder er ikke tillatt på Instagram, sier en talsperson for Facebook til Buzzfeed.

Selv om innsatsen hennes blir hyllet verden over, er det også flere som har tatt til negative ordelag. Ward forteller at hun føler seg sårbar ettersom det er så mange som ser henne naken. Men så lenge hun gjør det for en god sak, så takler hun det, sier hun til The Guardian.

- Folk kommer alltid til å ha sine meninger, spesielt når man jobber med dette feltet. Hvis du gjør det for en god sak og vet innerst inne at du er en god person - aldri la noen komme under huden din eller få deg til å føle at du ikke er verdt noe, sier hun.

Kjendisene donerer millioner

Også en rekke kjendiser har brukt sine plattformer til å sette søkelys på det kriserammede kontinentet.

I helga lovet popdronning Pink å donere en halv million dollar til hjelpemannskapene. Også den australskfødte skuespilleren Chris Hemsworth (36) øser av formuen for å hjelpe landet. Han donerer én million dollar, og oppfordrer følgerne sine til å donere selv.

- Pengene går direkte til brannmannskapene, menneskene på frontlinjene, menneskene som har lidd, samfunnene som har tatt skade og som desperat trenger vår hjelp, sier han i en Instagram-video som ble publisert mandag.

Også skuespiller Nicole Kidman og familien bidrar med en halv million dollar til hjelpemannskapene.

- Vår families støtte, tanker og bønner er med alle som er påvirket av brannene i Australia, skriver hun på Instagram.

Den avdøde dyreaktivisten og «krokodillejegeren» Steve Irwins datter, Bindi (21) kjemper for å redde dyrene i Australia. I et Instagram-innlegg viser hun hvordan familiens dyresykehus kjemper for skadde dyr.

- Dette er den hjerteskjærende sannheten, hver dag er en kamp for å stå opp for og snakke for dem som ikke kan snakke for seg selv, skriver hun før hun kommer med en klar oppfordring om at vi må snakke sammen og samarbeide for å bevare vår felles planet.

NB! STERKE INNTRYKK: Det var et tragisk syn som møtte forbikjørende i byen Batlow i Australia, som er hardt rammet av de enorme skogbrannene som har herjet de siste månedene. Video: AP via NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer