NYTT NAVN: Lady Antebellum, bestående av Dave Haywood, Hillary Scott og Charles Kelly. Foto: NTB scanpix
NYTT NAVN: Lady Antebellum, bestående av Dave Haywood, Hillary Scott og Charles Kelly. Foto: NTB scanpix Vis mer

Black Lives Matter

Bytter navn etter rasisme-debatt

Lady Antebellum er historie.

Publisert

George Floyd-drapssaken har skapt bølger i hele verden, og Black Lives Matter-bevegelsen har skapt stor oppmerksomhet.

Flere har gjort grep for å sette søkelyset på saken, og kjendisene er intet unntak.

Flere tv-serier har sparket profiler som har utvist tidligere eller nylig rasistiske holdninger. Andre kjendiser har gått ut og vært åpne om sin uvitenhet.

Nå velger også countrybandet Lady Antebellum å ta grep. I et innlegg på Twitter forteller bandet at de nå har valgt å bytte navn.

Refererer til slavetid

Bakgrunnen er den siste tidas debatter og historier rundt det svarte samfunnet.

«Blindsoner vi ikke engang visste eksisterte har kommet til overflaten. Etter mye personlig refleksjon, diskusjon i bandet, bønner og mange ærlige samtaler med noen av våre nærmeste svarte venner og kolleger, har vi bestemt oss for å droppe ordet «Antebellum», skriver de.

Ordet beskriver ei tid før krig, og refereres som oftest til den amerikanske borgerkrigen mellom elleve sørstater og resten av USA. Ordet brukes også i forbindelse med slaveriet i sørstatene på midten av 1800-tallet.

«Vi går videre som Lady A, kallenavnet fansen vår ga oss nesten fra starten av», skriver bandet videre.

- Skamfulle

De forklarer at de kalte opp bandet etter Antebellum-arkitekturen i sørstatene, der de tok de første bildene sammen. Det var også en hyllest til musikk fra sørstatene som har påvirket dem som musikere.

NB: STERKE BILDER: En politimann i Virginia i USA har blitt siktet for overfall og mishandling etter denne hendelsen. Video: AP / Fairfax PD Vis mer

«Men vi er angrende og skamfulle over å si at vi ikke tok hensyn til assosiasjonene som tynger ned ordet, som referer til perioden av historien før borgerkrigen, som inkluderte slaveri. Vi er dypt lei oss over smerten dette har forårsaket og for alle som har følt seg utrygge, usett eller uten verdi».

Bandet startet opp i Nashville i delstaten Tennessee i 2006, og består av Hillary Scott, Charles Kelley og Dave Haywood. De er best kjent for låta «Need You Now», og som de også har vunnet en Grammy-pris for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer