Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Caitlyn Jenner:

Caitlyn Jenner i avslørende biografi: - Jeg strigråter av skyldfølelse

Caitlyn Jenner røper flere gamle hemmeligheter i sin første biografi. 

ÅPNER OPP: I sin nye biografi, «Mitt hemmelige liv», skriver tidligere OL-helt og realitystjerne Caitlyn Jenner åpent om flere av tingene som har preget livet hennes mest. Et ønske om at hennes tidligere kone skulle ta abort er blant hendelsene som rører mest i den nye boka. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
ÅPNER OPP: I sin nye biografi, «Mitt hemmelige liv», skriver tidligere OL-helt og realitystjerne Caitlyn Jenner åpent om flere av tingene som har preget livet hennes mest. Et ønske om at hennes tidligere kone skulle ta abort er blant hendelsene som rører mest i den nye boka. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Da Caitlyn Jenner (67), tidligere kjent som Bruce, sto fram som transperson på forsiden av motemagasinet Vanity Fair sommeren 2015, fotografert av Annie Leibovitz, gikk bildene og intervjuet viralt.

«Kall meg Caitlyn» preget forsiden i store, sorte bokstaver, og det var nå klart at den tidligere OL-helten hadde bestemt seg for å ta steget ut en gang for alle. Hun var nå kvinnen hun alltid hadde drømt om å være.

Siden da har hun stadig figurert i pressen, om så på grunn av sin fasjonable klesstil, holdninger til LHBT-spørsmål eller uoverensstemmelser med Kardashian-familien.

GULLGUTT: I boka om sitt eget liv skriver Jenner blant annet om den triumferende OL-seieren i Montreal i 1976, der hun vant gull.  Foto: AP, NTB Scanpix
GULLGUTT: I boka om sitt eget liv skriver Jenner blant annet om den triumferende OL-seieren i Montreal i 1976, der hun vant gull. Foto: AP, NTB Scanpix Vis mer

Spurte om abort

Hun har ikke vært fremmed for å kommentere både det ene og det andre samfunnsproblemet de siste årene, men i sin nye bok, «Mitt hemmelige liv», forteller Caitlyn virkelig alt. Hun går blant annet inn på sitt første ekteskap, og hvordan hun ikke ønsket seg flere barn. Det førte til et stygt brudd.

Jenners nye bok, skrevet i samarbeid med Buzz Bissinger, handler i stor grad om kjønnsskiftet hennes. Hun har hatt trangen til å flørte med sin feminine side hele livet, men skjønte stadig med årene at hun måtte gjøre en helomvending. Slik var det også i perioden 1972 til 1981, da hun, den gang han, var gift med Chrystie Crownover.

De to hadde allerede fått sønnen Burt da Crownover avslørte overfor sin fraseparerte ektemann Bruce at hun var gravid igjen. Det ville ikke idrettshelten ha noe med å gjøre.

SUPERPAR: Da Chrystie og Bruce var sammen på 1970-tallet, var de et av USAs mest omtalte par. Spesielt etter at Bruce ble hele landets store OL-helt. De gikk hver til slitt på slutten av 70-tallet, og ble offisielt skilt i 1981. De fikk to barn sammen. Foto: AP Photo/Veder, NTB Scanpix
SUPERPAR: Da Chrystie og Bruce var sammen på 1970-tallet, var de et av USAs mest omtalte par. Spesielt etter at Bruce ble hele landets store OL-helt. De gikk hver til slitt på slutten av 70-tallet, og ble offisielt skilt i 1981. De fikk to barn sammen. Foto: AP Photo/Veder, NTB Scanpix Vis mer

«Så ringer Chrystie og forteller at hun er gravid. Jeg blir fullstendig tatt på senga. Vi snakket aldri om muligheten for det, men vi brukte riktignok ikke prevensjon, så sjansen var jo til stede. Jeg foreslår at siden vi skal skilles, behøver hun ikke å bære fram barnet, hun kan ta abort», heter det i Caitlyns ferske selvbiografi.

Jenner måtte tenke på sitt eget image. Hun var allerede inne i en skilsmisseprosess, og hadde nylig innledet et noenlunde romantisk forhold med Elvis' tidligere kjæreste - Linda Thompson. Et barn var det siste Jenner trengte, og hun ville nødig at den lille skulle bli født inn i alt dette.

FIKK PANIKK: Den tidligere amerikanske friidrettshelten Bruce Jenner (65) stilte opp som kvinnen Caitlyn Jenner i magasinet Vanity Fair. Her forteller hun om reisen mot å bli en fullverdig kvinne. Video: ABC News Vis mer

- Fryktelig skuffelse

Naturlig nok tok ikke hans fraseparerte kone nyheten spesielt god. «Chrystie ble rasende», heter det i boka. Forholdet deres ble ikke noe bedre som månedene gikk, og da Jenners datter, døpt Cassandra, kom til verden, kom skyldfølelsen.

All black ❤️ had to change to match

Et innlegg delt av Kylie (@kyliejenner)

ALLE SAMLET: Da Caitlyn Jenner ble hedret under ESPY-prisen i 2015, møtte hele søskenflokken opp for å støtte henne. Her er samtlige samlet, med kjærester og partnere.

«Jeg er ute og reiser, og sitter på et hotellrom i Kansas City da moren hennes ringer og forteller at Cassandra akkurat har kommet til verden. Jeg strigråter av skyldfølelse over at jeg ikke var til stede. Jeg burde ha vært der, men jeg vet samtidig at Chrystie ikke hadde ønsket det», hevdes det i boka, som er skrevet i presens.

NY BOK: Caitlyn Jenner skriver åpent om kjønnsskiftet, tidligere forhold, brorens død og barna i sin nye biografi. Foto: Juritzen
NY BOK: Caitlyn Jenner skriver åpent om kjønnsskiftet, tidligere forhold, brorens død og barna i sin nye biografi. Foto: Juritzen Vis mer

Jenner skriver at forholdet mellom seg selv og Cassandra, som av familien kalles Casey, aldri ble spesielt godt. Hun er likevel fryktelig stolt av datteren.

«Nå er (hun) en smart og nydelig kvinne, hun er en fantastisk mor til tre barn, og har en like fantastisk ektemann. Jeg vet at jeg var en fryktelig skuffelse for henne, og hun var ikke det eneste barnet jeg kom til å skuffe», heter det.

«Mitt hemmelige liv» av Caitlyn Jenner kommer ut på norsk den 25. april og gis ut av Juritzen. Den er oversatt av Ina Kirsten Sundal Widerøe.

Stolt bestemor

Det hersker liten tvil om at Jenner er glad i barn. Hun fikk selv seks biologiske barn, og flere bonusbarn - deriblant Kardashian-jentene.

Hun har totalt sett sønnene Burt (38), Brandon (35) og Brody (33), og døtrene Cassandra (36), Kendall (21) og Kylie (19). De to siste fikk hun med Kris Jenner, som hun skilte lag med etter 23 år i 2014.

GUTTA: Caitlyn poserte stolt med sine tre sønner under et event i 2013. Fra venstre ser vi Burt, Bruce (nå Caitlyn), Brody og Brandon. Foto: NTB Scanpix
GUTTA: Caitlyn poserte stolt med sine tre sønner under et event i 2013. Fra venstre ser vi Burt, Bruce (nå Caitlyn), Brody og Brandon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med tanke på at barna fra ekteskapene med Crystie og Linda er godt voksne, har det også begynt å balle på seg med barnebarn for den tidligere OL-helten. Seinest i høst fikk Jenner noe å juble for, da Cassandra ble mor for tredje gang.

Hun ble også «stebestemor» da Rob Kardashian fikk sitt første barn i november, sammen med Blac Chyna. Den gangen uttalte hun til Extra at hun gjerne ville ha flere.

- Jeg fikk akkurat mitt ellevte barnebarn... Ti barn og nå elleve barnebarn. Jeg satser på å få 30 barnebarn, og jeg er en tredjedel på veien. Jeg har blitt velsignet med flotte barn. Det fine er at de fortsatt elsker meg, uavhengig av hva jeg har vært gjennom, sa Caitlyn i høst.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Republikaneren Caitlyn Jenner har tidligere uttalt at hun er imot homoekteskap. - Jeg er en veldig tradisjonell kvinne, svarer Jenner som nå later til å være mer åpen, til tross for sitt noe diffuse svar. Video: Ellentube Vis mer
PÅ FEST: Caitlyn Jenner dukket opp i dattera Kylie Jenners bursdag i 2015. Foto: NTB Scanpix
PÅ FEST: Caitlyn Jenner dukket opp i dattera Kylie Jenners bursdag i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer