Camilla (46) er svenskekongens påståtte elskerinne

Artisten Camilla Henemark rådes av advokaten sin til å ikke kommentere den angivelige affæren.

HEVDES Å VÆRE KONGENS ELSKERINNE: Sangerinnen Camilla Henemark nekter å kommentere hvorvidt hun har hatt et forhold til Carl Gustaf eller ikke. Foto: STELLA PICTURES
HEVDES Å VÆRE KONGENS ELSKERINNE: Sangerinnen Camilla Henemark nekter å kommentere hvorvidt hun har hatt et forhold til Carl Gustaf eller ikke. Foto: STELLA PICTURESVis mer

(Dagbladet): Den siste tiden har den omstridte boka «Den motvillige monarken - Carl XVI Gustaf» skapt store overskrifter i svenske medier.

I boka hevdes det blant annet at svenskekongen har deltatt i ville nakenfester på strippeklubber ved flere anledninger.

Forfatterne skriver også at sangerinnen Camilla Henemark (46) var kong Carl Gustafs elskerinne i et års tid.

Nekter å avkrefte Sangerinnen er imidlertid stum som en østers når det gjelder den angivelige kongelige affæren.

- Jeg har snakket med en advokat som sier at jeg ikke skal si noen ting, og da gjør jeg ikke det, sier Henemark til Expressen.

Hun vil verken bekrefte eller avkrefte om hun har hatt en romanse med Carl Gustaf.

- Jeg har ikke noen kommentar til det.

Ifølge boken skal Henemark flere ganger ha vært på privat middag på det svenske slottet. Det påstås videre at dronning Silvia visste om affæren.

Ville ikke medvirke 46-åringen har ikke vært delaktig i boken selv, men en av forfatterne, Thomas Sjöberg, sier til Expressen at utroskapspåstandene han fremmer «kommer fra samtaler han har hatt med sangerinnen gjennom flere års vennskap».

Henemark sier til den svenske avisen at hun har blitt kontaktet av Sjöberg for å bekrefte grunnlaget for påstandene flere ganger, men at hun har avslått å medvirke til saken.

DET STORMER RUNDT KONGEN:  I boka «Den motvillige monarken - Carl XVI Gustaf» hevdes det at Silvia visste om at svenskekongen hadde affærer med andre kvinner.   FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
DET STORMER RUNDT KONGEN: I boka «Den motvillige monarken - Carl XVI Gustaf» hevdes det at Silvia visste om at svenskekongen hadde affærer med andre kvinner. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

- Han tok kontakt med meg for to år siden. Jeg kjente ham fra tidligere også. Men jeg vet ikke hva han har skrevet i boken, så nær kontakt har vi ikke. Jeg har i alle fall ikke gjort noen intervjuer i forbindelse med boka, sier hun.

- Nytt liv Henemark sier videre at hun ikke vil kommentere påstandene fordi hun nå har skapt seg et nytt liv. Hun har blant annet holdt 1. mai-tale for det svenske partiet Socialdemokraterna.

- Hvor alle disse opplysningene kommer fra, det vet jeg ikke. Jeg håper at jeg kan møte ham når jeg har lest boken. Da skal jeg spørre ham om han tar hensyn til kildevernet. Det kan hende at jeg må gå videre med det, sier hun til Expressen.

Carl Gustaf har ikke kommentert innholdet i boken ennå. Han bekreftet imidlertid overfor Expressen at han skal lese den.

- Jeg skal hjem og lese den nå, sa han til Expressen tidligere i dag.

SJOKKBOKA: Kommer ut i Sverige i morgen. Faksimile: Lind & Co förlag AB
SJOKKBOKA: Kommer ut i Sverige i morgen. Faksimile: Lind & Co förlag AB Vis mer