TWITTER-«FEIDE»: Denne helga har Canadas statsminister, Justin Trudeau, og Hollywood-stjerna Matthew Perry moret fansen med slåsskamp-meldinger på Twitter. De to gikk på samme skole som barn. Foto: NTB scanpix
TWITTER-«FEIDE»: Denne helga har Canadas statsminister, Justin Trudeau, og Hollywood-stjerna Matthew Perry moret fansen med slåsskamp-meldinger på Twitter. De to gikk på samme skole som barn. Foto: NTB scanpixVis mer

Matthew Perry og Justin Trudeau:

Canadas statsminister med slåsskamp-ønske til Matthew Perry: Slik svarer «Friends»-stjerna

Skuespilleren snor seg unna med en humoristisk vri.

(Dagbladet): I midten av mars gjestet «Friends»-skuespiller Matthew Perry (47) talkshowet til Jimmy Kimmel (49), der han kunne avsløre at han banket opp Canadas statsminister Justin Trudeau (45) som barn.

Trudeau forholdt seg lenge taus om Perrys utsagn, men lørdag kom han med følgende svar på Twitter: «Jeg har tenkt litt, og vet du hva, hvem har ikke hatt et ønske om å slå til Chandler? Hva med en omkamp, Matthew Perry?»

Hvorvidt svaret fra Trudeau var ment som en aprilspøk eller ei vites ikke, men Perry valgte uansett en humoristisk tone da han besvarte statsministerens tweet søndag.

- Har en hær til disposisjon

Matthew Perry, som for øvrig la seg flat i intervjuet med Kimmel, klarte å sno seg unna den spøkefulle oppfordringen fra Justin Trudeau på følgende vis:

«Justin Trudeau, jeg tror jeg vil la din forespørsel om en omkamp passere, gode herre (siden du for øyeblikket har en hær til disposisjon)» twitrer skuespilleren.

Og den gode tonen mellom «Friends»-stjerna og den to år yngre, kanadiske statsministeren faller visst i god jord på Twitter.

En rekke brukere har respondert på den humørfylte utvekslingen mellom dem, og flere påpeker at svaret fra Perry er «så typisk Chandler» (Perrys rollefigur i «Friends», journ.anm).

Andre spøker med at Trudeau neppe trenger en hær, ettersom statsministeren er kjent for å være svært veltrent. For nesten nøyaktig fem år siden, 31. mars 2012, utklasset eksempelvis Trudeau den konservative senatoren Patrick Brazeau (42) i en boksekamp til inntekt for kreftforskning.

TRIUMF I RINGEN: Justin Trudeau jubler etter å ha vunnet over senator Patrick Brazeau i en boksekamp til inntekt for veldedighet i 2012. I ettertid har Trudeau vist sine evner som bokser ved flere anledninger. Foto: Fred Chartrand/ The Canadian Press / NTB scanpix
TRIUMF I RINGEN: Justin Trudeau jubler etter å ha vunnet over senator Patrick Brazeau i en boksekamp til inntekt for veldedighet i 2012. I ettertid har Trudeau vist sine evner som bokser ved flere anledninger. Foto: Fred Chartrand/ The Canadian Press / NTB scanpix Vis mer

Berømte på hver sin måte

Siden det ikke blir noen nevekamp mellom Hollywood-skuespilleren og statslederen, kan de to i hvert fall slå seg til ro med at de begge har oppnådd stor suksess - på hvert sitt vis.

Matthew Perry, som flytttet til Los Angeles fra Ottowa som 15-åring, er blitt verdenskjent gjennom «Friends», som gikk sin seiersgang på tv-skjermer verden over fra 1994 til 2004.

Imidlertid kom den enorme suksessen med alkohol- og dopmisbruk for Perry. Han har flere ganger snakket åpent om avhengigheten.

- Jeg hadde et stort problem og jeg klarte ikke å stoppe. Til slutt ble ting så ille at jeg ikke kunne skjule det lenger. Alle visste det, har han tidligere sagt til People.

Justin Trudeau har på sin side fått massiv oppmerksomhet etter at han ble valgt til Canadas 23. statsminister i november 2015. Både for den framtidsretta politikken sin, og for utseendet sitt.

Tar av: Statsminister i Canada, Justin Trudeau, blir hyllet på internett etter dette håndtrykket med Donald Trump. Se hvorfor i videoen. Video: CNN / Redigering: Gaute Berg Næss Vis mer

Han er landets nest yngste statsminister noensinne, og Hottest Heads of State har utpekt ham til verdens kjekkeste statsleder. Han har også fått omtale for sin bare overkropp og hvordan han tilsynelatende sjarmerte Ivanka Trump (35) i senk.

Etter at han ble valgt til Canadas statsminister, skapte Trudeau dessuten overskrifter da han utpekte et kabinett der halvparten av medlemmene var kvinner.

«Det er 2015», var det kontante svaret han ga på spørsmålet om hvorfor regjeringen hans består av like mange kvinner som menn.