Candy Crush:

Candy Crush-gründeren fortviler etter millionødeleggelser

Den svenske milliardæren kjøpte marerittvilla til flere titalls millioner.

MARERITT: Sebastian Knutsson, her fotografert i 2013, er en av fem gründere bak selskapet King. De har i sin levetid skapt blant annet Candy Crush. Selv om forretningslivet til svensken går så det suser, har hans bosituasjon de siste årene vært et sant mareritt. Foto: Bertil Enevåg Ericson, NTB scanpix
MARERITT: Sebastian Knutsson, her fotografert i 2013, er en av fem gründere bak selskapet King. De har i sin levetid skapt blant annet Candy Crush. Selv om forretningslivet til svensken går så det suser, har hans bosituasjon de siste årene vært et sant mareritt. Foto: Bertil Enevåg Ericson, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2015 ble selskapet King, som står bak den verdenskjente spillsuksessen Candy Crush, solgt for hele 50 milliarder svenske kroner. Det var Activision Blizzard som kjøpte selskapet, og de totalt fem svenske gründerne bak delte på potten.

For Sebastian Knutssons (48) del betydde det en saftig utbetaling på svimlende 2,8 milliarder svenske kroner, som tilsvarer omtrent 2,7 milliarder norske. I King har Knutsson designet over hundre forskjellige spill, og har vært med som direktør siden 2003.

Ifølge Expressen har derimot ikke alt vært et eventyr for 48-åringen. Etter å ha kjøpt drømmeboligen til den nette sum av 28 millioner kroner, viste drømmen seg fort å bli et mareritt. Nå fryktes det at huset skal rase, ifølge rettspapirer.

Drømmen ble mareritt

Våren 2014 gikk den verdenskjente gründeren til innkjøp av huset, som ligger ved Mälarens strand i Bromma - en bydel i Stockholm. Huset, med basseng og flere etasjer, ble bygget i 1961. Om prislappen på 28 millioner svenske kroner var verdt det, kan man derimot nå stille spørsmål ved.

I en stevning levert i mars i fjor, forteller han - via sitt advokatfirma - om marerittet som utfoldet seg etter at han flyttet inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer