Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carl Reiner:

Carl Reiner (98) er død

Hollywood-legenden sovnet stille inn i sitt eget hjem.

98 ÅR: Carl Reiner døde mandag denne uka, og ble hele 98 år gammel. Han etterlater seg tre barn. Foto: NTB Scanpix
98 ÅR: Carl Reiner døde mandag denne uka, og ble hele 98 år gammel. Han etterlater seg tre barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-legenden Carl Reiner (98) er død. Det melder en rekke medier, deriblant nyhetsbyrået AP.

98-åringen sovnet stille inn i sitt eget hjem i Beverly Hills mandag kveld amerikansk tid denne uka, og skal ha dødd av naturlige årsaker. Det bekrefter assistenten hans, Judy Nagy, til Variety.

Skuspilleren etterlater seg tre barn, Rob, Lucas og Annie Reiner, som han hadde med kona Estelle. Hun gikk imidlertid bort i 2008.

Sønnen hans, Rob Reiner, bekreftet også nyheten på sin egen Twitter-konto.

- I går døde faren min. Hjertet mitt verker mens jeg skriver dette. Han var mitt ledende lys.

Reiner ble født i Bronx i New York i 1922. Han er å regne som en av historiens mest profilerte skuespillere, produsenter og komikere, med en karriere som spenner seg over sju tiår.

Han er blant annet hjernen bak tv-sitcom «The Dick Van Dyke Show», som var en av de mest populære seriene på 60-tallet, og han har i løpet av karrieren vunnet ni Emmy-priser. Fem av prisene vant han for ovennevnte tv-serie.

DØD: Carl Reiner døde mandag denne uka av naturlige årsaker. Foto: NTB Scanpix
DØD: Carl Reiner døde mandag denne uka av naturlige årsaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En av de seinest rollene han spilte var i den populære «Ocean's»-trilogien, der han var å se i rollen som Saul Bloom. I trilogien spiller også Brad Pitt, Matt Damon og George Clooney.

Han lånte også bort stemmen sin til en rekke karakterer i tegneseriefilmer, og har stemmer i filmer og serier som «Family Guy», «Amercan Dad», «Toy Story 4».

KOLLEGAER: Brad Pitt og Carl Reiner spilte mot hverandre i «Ocean's»-trilogien. Her er de avbildet under premieren av den andre filmen i rekken. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGAER: Brad Pitt og Carl Reiner spilte mot hverandre i «Ocean's»-trilogien. Her er de avbildet under premieren av den andre filmen i rekken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for sin høye alder, var han svært aktiv på sosiale medier helt fram til sin død. Seinest 29. juni publiserte han en Twitter-melding, der han snakket om president Trump.

- Da jeg våknet 07:30 i morges, var det med tristhet at jeg måtte gjenoppleve dagen som ledet til valget av en korrupt businessmann som ikke hadde noen kvalifikasjoner til å være lederen av noen land i den siviliserte verden, skrev han da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!