Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carla Bruni fikk skuespillerjobb til frokost

- Jeg syntes hun var vakker og sjarmerende og karismatisk, sier filmregissør Woody Allen.

CANNES (Dagbladet): I går åpnet Filmfestivalen i Cannes.

Åpningsfilmen, Woody Allens «Midnight in Paris», har fått mye forhåndsomtale, ikke minst fordi Frankrikes førstedame Carla Bruni har en liten rolle i filmen.

I går fortalte Allen pressen om hvordan Bruni fikk rollen.

- Jeg spiste frokost med ekteparet Sarkozy, sa Allen.

- Carla kom inn, og jeg syntes hun var vakker og sjarmerende og karismatisk. Så jeg spurte henne om hun ville ha en liten rolle i filmen min, bare for moro skyld. Og hun sa ja, det var noe hun hadde lyst til å kunne fortelle til barnebarna.

Spiller guide Bruni spiller en guide på Rodin-museet i «Midnight in Paris».

- Hun gjorde rollen nydelig og elegant, fortalte Allen.

- Hun har bakgrunnen fra showbusiness og vet hvordan publikum tenker og har denne følsomme teatralske bevisstheten. Det var en fin opplevelse både for meg og henne.

I filmen jobber Allen med flere skuespillere han ikke har jobbet med før, deriblant Owen Wilson og Rachel McAdam.

Hissig forlovede Rachel McAdam spiller Wilsons kravstore og hissige forlovede i filmen.

- Jeg ble så begeistret da Woody sa at jeg ikke skulle spille en gjenstand for begjær, men at han trodde jeg kunne få det gøy med henne, sa McAdam.

- Jeg synes det er deilig at hun er så direkte.

Allen var bestemt på at han ville ha akkurat McAdam og Wilson i hovedrollene. Det ble bemerket at Wilsons snakkesalige og usikre kunstnerspire ligner rollene Allen selv har spilt.

- Men Owen er det motsatte av meg!, innvendte Allen.

- Jeg er veldig Manhattan, han er tydelig fra vestkysten. Han er en avslappet strandløve og gir rollen en dimensjon jeg ikke ville kunne gi den.

Før han la til:

- Kunsten med og rollebesetning er å hyre flotte folk og bare la dem gjøre det de gjør. Og så ta all æren i etterkant.

FIN OPPLEVELSE: Regissør Woody Allen sier det var en fin opplevelse å spille inn film med Carla Bruni. Han tilbød henne rollen etter å ha spist frokost med ekteparet Sarkozy.
FIN OPPLEVELSE: Regissør Woody Allen sier det var en fin opplevelse å spille inn film med Carla Bruni. Han tilbød henne rollen etter å ha spist frokost med ekteparet Sarkozy. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media