PRØVDE Å VÆRE SNILL: Da Carola avverget et tyveri av en båtmotor på Kos, gikk ikke ting helt som planlagt. Hun ble selv slengt i arresten. Foto:  MATTSSON STEFAN  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpix
PRØVDE Å VÆRE SNILL: Da Carola avverget et tyveri av en båtmotor på Kos, gikk ikke ting helt som planlagt. Hun ble selv slengt i arresten. Foto:  MATTSSON STEFAN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpixVis mer

Carola ble slengt i fengsel i Syden

- Jeg trodde jeg var trygg hos politiet, forteller sangstjerna. 

(Dagbladet): Den svenske sangeren Carola Häggkvist (49) er kjent for sine musikalske prestasjoner, deriblant låta «Fångad av en stormvind».

Artisten har derimot den siste tida vist et stort engasjement gjennom flyktningkrisen, og har bidratt aktivt med å hjelpe dem som har forlatt alt til fordel for Europa.

Dagbladet har tidligere skrevet at artisten blant annet har åpnet sitt eget hjem i Sverige for flyktninger, og at hun har invitert dem på fest.

I det populære, svenske radioprogrammet «Sommar i P1» fortalte artisten nylig om hvordan tida var på nede på Kos, der hun hjalp til da katastrofen var som verst.

Som konsekvens av dette ble stjerna sendt i fengsel av det lokale politiet.

- Satte meg i fengsel

Det er svenske Expressen som først omtaler saken. 49-åringen befant seg på en av Kos' strender på natten, i håp om å hjelpe flyktninger i land. Da oppdaget hun at noen stjal en motor fra en av båtene.

Hun klarte å ta motoren fra tyvene, og hadde planer om å gi den til politiet. Det resulterte imidlertid i en biljakt.

- De som var ute etter motoren ble helt gale, og begynte å jage meg. Det var en hektisk biljakt gjennom hele byen, akkurat som på film, forteller artisten i radiointervjuet.

Häggkvist klarte likevel å slippe unna motortyvene, og kom seg til politistasjonen. Med intensjon om å levere den stjålne motoren var hun sikker på at dette skulle gå fint. I stedet ble hun og de åtte flyktningene slengt i arresten.

- Jeg trodde jeg var trygg hos politiet, forteller hun og fortsetter:

- Politiet begynte å fornærme meg, og da jeg hevet stemmen for å svare, satte sjefen på stasjonen meg i fengsel, sier hun.

Artisten hevder at hun aldri fikk noe svar på hvorfor hun ble anholdt. Få timer seinere var hun ute av fengsel og fortsatte arbeidet sitt med å hjelpe flyktningene.

Ble avbrutt

49-åringens humanitære engasjement har ikke satt en stopper for artistkarrieren. Da Häggkvist spilte under årets Eurovision-finale, skulle hun egentlig framføre «Halleluja». Det gikk derimot ikke helt som planlagt.

For da Carola akkurat hadde startet å synge, ble hun avbrutt, etter bare noen få sekunder, av at programleder Måns Zelmerlöw dro mikrofonen vekk. Og en overrasket Carola så misfornøyd inn i kameraet.

I etterkant kom sanglegenden med skarp kritikk av situasjonen.

- Det er rart at de ikke ønsket å vise de tidligere vinnerne mer, og det er jeg ikke alene om å mene. I forrige Eurovision var jeg med ti sekunder, og det ble ikke mer tid nå. Det er litt typisk. Men hva kan jeg si, sa hun og fortsatte:

- De vil kanskje ikke ha oss avdankede gamle vinnere.