Carola Häggkvist:

Carola flytter til Sør-Afrika for datteras skyld: - Viktig at hun får et liv der

Artisten har kjøpt hus med kjæresten. 

FORLATER SVERIGE: Artist Carola Häggkvist tar et stort steg og flytter til Sør-Afrika. Her avbildet med sønnen Amadeus og dattera Zoe. Foto: Stefan Söderström / EXP / TT 
FORLATER SVERIGE: Artist Carola Häggkvist tar et stort steg og flytter til Sør-Afrika. Her avbildet med sønnen Amadeus og dattera Zoe. Foto: Stefan Söderström / EXP / TT Vis mer

(Dagbladet): Om man skal lage en liste over de mest folkekjære artistene i Sverige, kan nok de fleste si seg enige i at Carola Häggkvist (50) vil sveve i toppen.

Helt siden gjennombruddet med låta «Främling» i 1983, har hun gledet det svenske folk med en rekke hitlåter.

Nå avslører 50-åringen imidlertid at hun forlater «söta bror». Det forteller hun til det svenske bladet Vi i Villa, skriver Expressen.

Sammen med kjæresten Jimmy Källqvist (46) har hun nemlig kjøpt et hus i fiskebyen Hout Bay, som ligger like utenfor Cape Town i Sør-Afrika.

- Trives uansett

Det er for øvrig ikke byens høye fjelltopper, krystallklare hav eller den varme temperaturen som er årsaken til flyttingen.

Det var nemlig i Sør-Afrika sangstjerna hentet adoptivdattera Zoe (7) i 2012. Hun var tre år gammel den gang, og er altså født i den sørafrikanske byen Pretoria.

FLYTTER SAMMEN: På tampen av 2014 fant Carola lykken med musiker Jimmy Källqvist. Foto: Magnus Sandberg  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå 
FLYTTER SAMMEN: På tampen av 2014 fant Carola lykken med musiker Jimmy Källqvist. Foto: Magnus Sandberg / Aftonbladet / IBL Bildbyrå  Vis mer

- Jeg har lengtet etter mitt eget hus der siden mitt første besøk i 1994 - og nå har det blitt virkelighet, sier artisten til bladet.

Måler er at dattera skal få en nær relasjon til hjemlandet sitt.

- Ettersom Zoe er født i Sør-Afrika, synes jeg det er viktig at hun får et liv der også, med skole og venner. Og så lenge jeg har med meg mine favoritting - og morgenkåpa - trives jeg uansett hvor jeg befinner meg, sier hun.

Allerede i 2011 hintet «Fångad av en stormvind»-sangeren om at hun ønsket å flytte utenlands.

- Jeg tenker på å kjøpe et hus utenfor Cape Town, sa hun til nettstedet Topphälsa, ifølge Expressen.

Drømmer om ekteskap

For snart to år siden bekreftet Carola at hun hadde forelsket seg i fire år yngre Jimmy Källqvist, som er musiker og spiller bass i bandet JB Quartet.

Kun et halvt år etter fortalte hun overfor Expressen at de allerede har begynt å snakke om giftermål.

Dersom paret tar steget den retningen i fremtiden, vil dette i så fall bli Carolas andre ekteskap.

Hun var tidligere gift med den norske predikanten Runar Søgaard (49), men de skilte lag etter 10 år sammen i 2000.

De fikk sønnen Amadeus (18) sammen.