Carola fyller 50: - Trodde hun var en usympatisk diva

33 år er gått siden 16 år gamle Carola Häggkvist trollbandt publikum med «Främling». I dag er hun en av Sveriges største kjendiser.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag fyller en av Sveriges største artister i moderne tid, Carola Häggkvist, 50 år.

Den folkekjære artisten har satt sitt preg på skandinavisk pop- og kjendiskultur i en årrekke, og er - 33 år etter gjennombruddet - fortsatt en populær kvinne å regne.

Musikkeventyret startet i 1983, da Häggkvist trollbandt Eurovision-publikummet med låta «Främling».

Ikonisk

Sangen, som nådde tredjeplass i den internasjonale finalen, solgte seinere over én million eksemplarer og toppet hitlister i Sverige og Norge.

Og da var det egentlig gjort. I dag står hun bak et tjuetalls album, med ikoniske låter som «Tommy tycker om mig», «Mitt i ett äventyr», «Mickey» og ikke minst «Fångad av en stormvind». Häggkvists musikkatolog inneholder også mye gospelmusikk.

Tida i rampelyset har ikke bare vært enkel for Häggkvist, som har vært innblandet i flere kontroverser.

Særlig under ekteskapet med den norske kjendispastoren Runar Søgaard, som varte i ti år fra 1990 til 2000, da en rekke oppslag om Häggkvists rolle i frikirkemiljøet fulgte i media.

Carola var inntil 1996 med i den karismatiske frikirka Livets Ord, og fikk blant annet kritikk etter uttalelser som kunne tolkes negativt mot homofile.

- Diva med stor D

Et annet eksempel er da Häggkvist dro til jordskjelvrammede Haiti i 2004, og ble kritisert for gaven hun hadde med til sitt 15 år gamle fadderbarn: Ei flaske parfyme.

Personlige tragedier har også preget 50-åringens tid i rampelyset. Som da Häggkvist mistet begge foreldrene til kreft i 2004, med bare et halvt års mellomrom.

Popdronningen har beskrevet foreldrenes bortgang som «den verste tida i sitt liv».

- Häggkvist er Skandinavias svar på en amerikansk Hollywood-kjendis, der det skal være en god dæsj med skandaler, kontroverser og personlige tragedier. Hun er ei diva med stor D, forteller popkulturekspert og tidligere MGP-general, Per Sundnes, til Dagbladet.

Nytt inntrykk

Han møtte artisten for første gang på begynnelsen av 90-tallet, og har samarbeidet med Häggkvist ved en rekke anledninger etterpå.

- Før jeg møtte henne trodde jeg at hun var en usympatisk diva med gammeldagse holdninger. Jeg fikk raskt et annet inntrykk. Carola er et menneske som tenker mye på de rundt seg - hun er raus og omgjengelig, sier Sundnes, og fortsetter:

- Hun holder seg også utrolig godt, da.

Hvordan Häggkvist, som er mor til sønnen Amadeus (18) og datteren Zoe (9), skal feire sin store dag, er uvisst. 50-åringen har vært kjæreste med musikeren Jimmy Källqvist siden 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer