Carola Häggkvist «vant et nytt liv»

Her er artisten på vei til Sør-Afrika for å hente adopsjonsdatteren Zoe.

PÅ FLYPLASSEN: Hun har allerede feiret familieforøkningen med venninnefest. Nå er Carola Häggkvist (45) på vei til Sør-Afrika for å fullføre adopsjonen.
Foto: Stefan Söderström/Expressen
PÅ FLYPLASSEN: Hun har allerede feiret familieforøkningen med venninnefest. Nå er Carola Häggkvist (45) på vei til Sør-Afrika for å fullføre adopsjonen. Foto: Stefan Söderström/ExpressenVis mer

(Dagbladet): Den svenske sangstjernen sjekket søndag inn på Arlanda med to kofferter — en stor til seg selv og en liten rosa til lille Zoe. Etter fire års målrettet kamp for å få adoptere, er hun på vei til Sør-Afrika for å hente datteren, skriver avisa Expressen.

- En ny tid begynner. Jeg kjenner det så tydelig og sterkt. Tårene kom i går da jeg vinket farvel til mitt elskede barn som er blitt stor tenåring. Mange følelser og tanker, skriver den tidligere Eurovision-vinneren i et innlegg på sin egen blogg.

Nervøs Carola har sønnen Amadeus (14) fra sitt mye omtalte ekteskap med den norske predikanten Runar Sørgaard. I påsken heiet hun fram sønnen i en fotballcup i Italia. Etter en kort mellomlanding i Stockholm søndag formiddag, reiste artisten videre mot Sør-Afrika.

Ifølge Expressen var Carola i godt humør på flyplassen. Bagasjen hennes viste seg å være i tyngste laget, men etter litt ompakking fikk Carola sjekket inn både kofferter og barnevogn.

«...Puh, fotografer på Arlanda. Litt nervøst i dag. Takk for alt så langt. Nå starter en ny tid. Bra!», tvitret stjernen kort tid før hun forlot flyplassen.

Feiret med babyshower Familieforøkelsen er allerede behørig feiret. I begynnelsen av mars inviterte Carola til en såkalt babyshower i et partytelt utenfor sitt hjem i Stockholm. Den amerikanske tradisjonen brukes vanligvis for å feire gravide kvinner, men sangeren bekreftet overfor Aftonbladet at hun ble overøst med gaver fra 40 av sine venninner.

Det var i et intervju med svenske DN at Carola for første gang fortalte om den tøffe prosessen som ledet fram mot adopsjonen. Artisten sendte inn adopsjonssøknaden allerede i 2008.

- De sa at sjansene mine var små fordi det finnes en øvre aldersgrense for mødre som vil adoptere. Men jeg tok sjansen — og vant et nytt liv, fortalte hun.

I fire år ventet hun på svar. Så kom beskjeden.

- Jeg kjente hvordan tårene kom. Lufta sto stille og knærne skalv.