Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
FORRETNINGSFRUE: Caroline Berg Eriksen driver en av Norges største blogger, og tjener penger på sponsede innlegg. I Dagens Næringsliv i dag avslører lydboktjenesten Storytel at Berg Eriksen har fått 50 000 kroner per gang for å skrive om tjenestene deres. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FORRETNINGSFRUE: Caroline Berg Eriksen driver en av Norges største blogger, og tjener penger på sponsede innlegg. I Dagens Næringsliv i dag avslører lydboktjenesten Storytel at Berg Eriksen har fått 50 000 kroner per gang for å skrive om tjenestene deres. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Caroline Berg Eriksen tjente 250 000 på fem blogginnlegg

Håver inn på lydbok-skryt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dagens utgave av Dagens Næringsliv skriver avisa om lydboktjenesten Storytel, som har fått norske bloggprofiler til å rekruttere nye brukere for dem blant sine følgere.

Bloggprofilene som nevnes i saken er Caroline Berg Eriksen, Marna «Komikerfrue» Haugen, Jenny Skavlan og Tone Damli.

Berg Eriksen, som har en av Norges mest leste blogger, har fått 50.000 kroner for hvert av de fem lydbok-innleggene hun har publisert, skriver avisa.

Fride Von Porat, markedssjef i Storytel, bekrefter overfor Dagbladet at dette er tall de selv har gått ut med.

- Vi har betalt fra 1500 og oppover, avhengig av hvor mange følgere bloggeren har, skriver Von Porat i en SMS.

Berg Eriksen sier til DN at Storytel er en tjeneste hun personlig har hatt stor nytte av.

Millionbedrift

Med tusenvis av lesere hver dag har Caroline Berg Eriksens blogg i flere år vært et yndet sted for annonsering.

Allerede i 2012 solgte hun annonser for 2,8 millioner, ifølge DN.

Tidligere i år samarbeidet Berg Eriksen og bloggkollega Camilla Pihl med Geia Food AS om å fronte hver sin lavkalori-is. Den gang stilte idrettsprofessor Jorun Sundgot-Borgen seg kritisk til at toppbloggerne reklamerte for en «slanke-is».

Da Berg Eriksen i fjor reklamerte for den naturlige prevensjonen Natural Cycles, fikk hun refs av NTNU-professor Berit Skog.

- Generelt vil jeg si at bloggere har enorm påvirkningsmakt og det er uheldig om de bruker den makten til å gi helseråd de ikke har kvalifisert kunnskap for å gi, sa Skog til Dagbladet.

Venter barn nummer to

29-åringen fra Sarpsborg venter i disse dager sitt andre barn med fotballspiller Lars-Kristian Eriksen.

Week 38 👋🏻👶🏼👯✨ Almost there 🏆✨ #carolinebergeriksen #pregnant #week38

A photo posted by Caroline Berg Eriksen (@carolinebergeriksenno) on

Paret har fra før av datteren Nelia, som kom til verden i 2013.

Berg Eriksen skapte rabalder da hun få dager etter fødselen publiserte et bilde av seg selv i bare undertøyet.

SKYPET TIL «GOOD MORNING AMERICA»: I går dukket den norske toppbloggeren Caroline Berg Eriksen opp i «Good Morning America» for å fortelle om alt oppstyret etter at hun la ut et undertøysbilde av seg selv fire dager etter fødselen. Video: ABC Vis mer
ETTER FØDSEL-BILDET: Caroline Berg Eriksen fikk massiv oppmerksomhet etter at hun la ut bilde av seg selv bare få dager etter hun hadde født sitt første barn. Her er et klipp fra «Else» som går på TV 2 i kveld. Video: TV 2 / Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!