«Star Wars»-stjerna Carrie Fisher er død:

Carrie Fisher hadde rusproblemer og var psykisk syk. Hollywood-stemoren hennes hadde samme problemer

Den populære skuespilleren hadde et helt spesielt menneske i livet på 60-tallet.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble det kjent at «Star Wars»-skuespiller Carrie Fisher (60), som i flere av de populære filmene spilte prinsessen Leia, hadde sovnet inn tidligere på dagen. Det bekreftet familiens talsperson overfor flere amerikanske medier.

Fisher fikk få dager tidligere, på lille juleaften, en hjertestans på et fly fra London til Los Angeles. Hun ble innlagt som følge av den dramatiske hendelsen, og døde på sykehuset.

Siden har det strømmet på med kondolanser og kjærlighetserklæringer fra både fans og tidligere kolleger, deriblant Harrison Ford og Mark Hamill.

Fisher var med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Alt var derimot ikke rosenrødt for skuespilleren gjennom hennes 60 år lange liv. Hun hadde diagnosen bipolar, og hadde rusproblemer som involverte bruk av blant annet kokain.

Verdenskjent stemor

Livet hennes ligner, på godt og vondt, mye på en viktig person hun i ungdommen hadde i livet sitt. En av Hollywoods største skandalestjerner Elizabeth Taylor var nemlig Fishers stemor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer