Cathrine (24) mottar drapstrusler

- Telefonen ringer hele døgnet, sier «Paradise»-deltageren.

NEDRINGT: Cathrine Tinnesand er blitt oppringt bortimot hundre ganger av fremmede de siste dagene. De kaller henne blant annet hore, og sier at de skal drepe henne. Foto: TV3
NEDRINGT: Cathrine Tinnesand er blitt oppringt bortimot hundre ganger av fremmede de siste dagene. De kaller henne blant annet hore, og sier at de skal drepe henne. Foto: TV3Vis mer

||| - Jeg er redd når jeg tar telefonen, det er derfor jeg høres så sur ut, sier «Paradise»-deltager Cathrine Tinnesand (24) til Dagbladet.

De siste dagene har hun mottatt over hundre telefoner fra folk som truer henne. Hele døgnet renner telefonsamtalene inn.

Kalles hore- De sier «du er så stygg», «du er en skikkelig hore» og «jeg skal drepe deg». Men jeg blir ikke redd, for jeg hører at de er nede i 13-14-årsalderen, sier Cathrine, som ikke har hemmelig telefonnummer.

- Og jeg skal aldri synke så lavt at jeg skal få det heller, sier hun.

HetsesDette på tross av at Cathrine ble angrepet på gata av en mann i 20-åra da hun var ute og gikk i en bakgate i Oslo rundt klokka 23 forrige tirsdag.

I tillegg er både Pernille Vedeler (20) og Victoria Norrman (20) blitt hetset på nett i forbindelse med «Paradise»-deltagelsen.

- AlvorligRagnhild Bjørnebekk, som er forsker ved Politihøgskolen, har tidligere jobbet med et forskningsprosjekt som handler om hvordan medier og virkelighet virker inn på seerne.

Hun sa til Dagbladet i forrige uke at personer som utsetter tv-personligheter for trusler, lever seg så sterkt inn i det som skjer på skjermen at de ikke klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet.

- Det kan være personer med psykoser, men jeg kan ikke si at dette gjelder alle. Men det er alvorlig for de som er på TV at de ble angrepet, understreket Bjørnebekk.

La ut melding på bloggen«Og til alle dere som ringer og terroriserer, plager, truer, stønner og som skal fortelle MEG hvordan man har sex. Spar dere!! Alle nr vil bli registrer og sporet tilbake,» skrev «Paradise»-Cathrine på sin blogg tidligere i dag.

- Etter dette har det rent inn med støttende telefonsamtaler også, sier hun.

- Men jeg kan jo ikke ha det som en fulltidsjobb å svare på telefonen heller...

IKKE REDD: Cathrine mener defleste av dem som ringer og truer henne er tenåringer. Foto: TV3
IKKE REDD: Cathrine mener defleste av dem som ringer og truer henne er tenåringer. Foto: TV3 Vis mer