Cecilie Skog ble kjæreste med turkameraten

- Han er høy, mørk og mystisk.

LYKKELIG: Cecilie Skog har funnet lykken med turkameraten Ryan Waters. I høst var de to på fjelltur sammen i Himalaya. Foto: Thomas Rasmus Skaug
LYKKELIG: Cecilie Skog har funnet lykken med turkameraten Ryan Waters. I høst var de to på fjelltur sammen i Himalaya. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): Polfarer og tv-programleder Cecilie Skog (37) har fått ny kjæreste.

Det avslører hun i et ferskt intervju med bladet Alt for damene, som er i salg nå.

Den utkårede er geologen og turkameraten Ryan Waters (38) fra Colorado i USA. Han begynte med fjellklatring som 18-åring, og har siden etablert seg som en erfaren klatreguide.

Selv beskriver Skog kjæresten sin på følgende måte:

- Han er høy, mørk og mystisk. Han er trygg på seg selv, og ser deg rett i øynene. Ryan har en fantastisk evne til tilstedeværelse, sier hun til Alt for damene.

Mistet ektemannen i ulykke Cecilie Skog er blant Norges mest erfarne fjellklatrere, og har besteget en rekke av verdens vanskeligst tilgjengelige fjell.

1. august 2008 nådde hun og Lars Nessa (33) toppen av K2 som de første norske klatrere noensinne. Cecilies ektemann Rolf Bae stoppet 20 minutter fra toppunktet. Under nedstigningen ble han tatt av et isskred og styrtet i døden foran øynene på kona.

Kjæresten med på historisk tur Året etter, i 2009, la hun ut på en ny ekspedisjon. Denne gangen gikk turen til Antarktis, og Skog ble historisk da hun krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og muskelkraft.

Med på turen var Waters, som ble Skogs kjæreste.

Skog forklarte den gang til Dagbladet hvordan hun reiste seg og fant krefter til å legge ut på en ny ekspedisjon så kort tid etter den fatale ulykken. Hun fortalte at det var Bae som hadde fått henne interessert i den typen turer.

- Han har vært med meg. Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve denne turen, og jeg har på en måte gjort det i hans ånd, sa Skog.

- Klarer å samarbeide Skog forteller til Alt for damene at hun og Waters møttes første gang i Himalaya, da hun var guide for en jentegjeng, og han for en gruppe amerikanere. I høst var de to på en ny reise sammen i fjellkjeden i Østen.

- En ting er at vi liker å gjøre de sammen aktivitetene, og har lyst til å gi livet samme innhold. Men vi klarer også å samarbeide. Vi har tross alt holdt ut 80 døgn i et telt på to kvadratmeter, sier hun til Alt for damene.

Cecilie Skog ønsket ikke å kommentere forholdet overfor Dagbladet, og det har ikke lyktes å komme i kontakt med Ryan Waters.

DANSET PÅ TV: Cecilie Skog var svært populær da hun og dansepartner Tobias Karlsson svingte seg i «Skal vi danse» høsten 2010. I januar er Skog aktuell både på NRK og TV 2. Foto: Anders Grønneberg
DANSET PÅ TV: Cecilie Skog var svært populær da hun og dansepartner Tobias Karlsson svingte seg i «Skal vi danse» høsten 2010. I januar er Skog aktuell både på NRK og TV 2. Foto: Anders Grønneberg Vis mer