Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cecilie Skog:

Cecilie Skog i sorg etter farens død

- Hvil i fred, skriver tv-profilen. 

MISTET FAREN: Fredag formiddag fortalte Cecilie Skog at faren hennes var død. Det gjorde hun med en rørende avskjed på Instagram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET FAREN: Fredag formiddag fortalte Cecilie Skog at faren hennes var død. Det gjorde hun med en rørende avskjed på Instagram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske fjellklatreren og ekspedisjonsfareren Cecilie Skog (42), kjent fra programmer som blant annet «Tjukken og Lillemor» og «Familiefryd», har mistet faren sin.

Det offentliggjorde hun selv på Instagram fredag formiddag.

Hun har lagt ut et barndomsbilde av seg selv med faren, og skriver «pappa <3 hvil i fred».

pappa❤hvil i fred

Et innlegg delt av Cecilie Skog (@skogcecilie)

I kommentarfeltet strømmer det på med kondolanser fra venner og bekjente.

Cecilie Skog har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Mistet ektemannen

Cecilie Skog er blant Norges mest erfarne fjellklatrere, og har besteget en rekke av verdens vanskeligste, tilgjengelige fjell.

I 2008 mistet hun ektemannen Rolf Bae i et isskred på K2, verdens nest høyeste fjelltopp etter Mount Everest.

- For første gang i livet var jeg skikkelig, skikkelig rådvill. Sorgen var voldsom, samtidig spurte jeg meg: Hvem er jeg uten ham? En enke på 33 år. Jeg følte at det var slik hele verden så meg, sa Skog til KK i 2014.

Året etter ble Skog historisk, da hun krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og muskelkraft.

Ble tobarnsmor

I desember 2014 fikk eventyrer-paret Cecilie Skog og Aleksander Gamme ei datter, og i vår ble det kjent at en familieforøkelse var på gang.

De to var nære venner i flere år, men det var ikke før i 2014 at de to ble kjærester. I august samme år ble det også kjent at paret er forlovet, og skulle gifte seg.

I fjor høst kunne paret kalle seg tobarnsforeldre - datteren Vega hadde nemlig kommet til verden.

Både Skog og Gamme har publisert bilder av den nyfødte på sine respektive Instagram-kontoer.

Gamme beskriver datteren som «den perfekte bursdagsgaven til mor - et lite mikrovidunder», og ønsker Vega velkommen til verden.

Cecilie Skog fylte nemlig 42 år samme dag.

«Du er nesten like fortryllende som din mor», skriver eventyreren om Vega, og legger til hashtaggene #verdensbestemamma, #selvgjortervelgjort, #nyfødt og #sprekkeferdigstolt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling