MÅTTE KASTE INN HÅNDKLEET: Tv-profil Cecilie Skog (43) ble fraktet til sykehus midt under Oslo maraton lørdag formiddag, etter å ha blitt akutt syk underveis. Her fra Gullruten i Bergen i mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MÅTTE KASTE INN HÅNDKLEET: Tv-profil Cecilie Skog (43) ble fraktet til sykehus midt under Oslo maraton lørdag formiddag, etter å ha blitt akutt syk underveis. Her fra Gullruten i Bergen i mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Cecilie Skog kollapset under Oslo maraton

Måtte fraktes vekk i ambulanse etter å ha blitt akutt syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Deltakelsen i Oslo maraton gikk ikke helt som planlagt for eventyrer og tv-profil Cecilie Skog (43).

Lørdag kveld skriver Skog på Instagram, der hun har lagt ved bilder av seg selv på en sykehusbåre, at hun måtte avbryte løpet som følge av dehydrering, blodtrykksfall og «virusbugs som fucka med systemet».

«Jo da, det var moro å løpe Oslo Maraton, før det ikke var det lenger», skriver 43-åringen, som legger til at hun hadde en kroppstemperatur på 33,4 grader da ambulansen hentet henne.

- Ingen maratonløper

Også Skogs forlovede, eventyrer og polfarer Aleksander Gamme (41) viser fram kollapsen på Instagram.

«Oslo Maraton, takk for meg. Hilsen Cecilie Skog», skriver Gamme, etterfulgt av emneknagger som #lyttetilkroppen, #takkforossullevålsykehus og #endeligpizza.

Selv bruker Cecile Skog emneknaggene til å takke «verdens beste helsepersonell» og opplyser at hun er på bedringens vei:

#fromherotozero, #finformnå.

Overfor Sunnmørsposten forklarer 43-åringen, som har barna Vilja (2) og Vega (1) med kjæresten, at hele familien har ligget med spysyke de siste dagene. Det var først i morges at Skog bestemte seg for å stille til start i Oslo.

- Jeg er ingen maratonløper. Det er bare det at jeg liker å være med på det som skjer. Etter at Vega ble født, kaller jeg det kjerringtrim, sier hun til avisa.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Cecilie Skog og Aleksander Gamme lørdag kveld, foreløpig uten hell.

Fant kjærligheten med sin beste venn

Det var i august i fjor at det profilerte eventyrer-paret ble foreldre for andre gang, da datteren Vega kom til verden. Fra før hadde paret storesøster Vilja, som ble født i desember 2014.

Skog og Gamme hadde vært bestevenner i flere år da de ble kjærester våren 2014. I august samme år ble det også kjent at paret hadde forlovet seg.

Paret har tidligere vært å se sammen som programledere for NRK-serien «Drømmeturen».

Skog var også en av deltakerne i TV 2-programmet «Skal vi Danse» i 2010, og har seinere vært å se i tv-programmet «Tjukken og lillemor» med komiker Truls Svendsen, som får en oppfølger neste år.

Mistet ektemannen

Cecilie Skog er blant Norges mest erfarne fjellklatrere, og har besteget en rekke av verdens vanskeligst tilgjengelige fjell.

I 2008 mistet hun ektemannen Rolf Bae i et isskred på K2, verdens nest høyeste fjelltopp etter Mount Everest.

- For første gang i livet var jeg skikkelig, skikkelig rådvill. Sorgen var voldsom, samtidig spurte jeg meg: Hvem er jeg uten ham? En enke på 33 år. Jeg følte at det var slik hele verden så meg, sa Skog til KK i 2014.

Året etter ble Skog historisk, da hun krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og muskelkraft.

EVENTYRLYSTNE: Cecilie Skog og Aleksander Gamme snakker om NRK-programmet «Drømmeturen». Vis merVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer