Prins Charles:

Charles' siste samtale med faren

Prins Philip døde i april, 99 år gammel.

SAMTALE DAGEN FØR: Prins Charles forteller at han snakket med faren dagen før han døde. Her sammen i 2016. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
SAMTALE DAGEN FØR: Prins Charles forteller at han snakket med faren dagen før han døde. Her sammen i 2016. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

9. april i år døde dronning Elizabeths (95) ektemann gjennom mer enn 70 år, prins Philip. Hertugen av Edinburgh ble 99 år gammel, og dødsfallet etterlot den britiske kongefamilien i sorg.

Det var en nedtonet begravelse til ære for prinsen grunnet coronapandemien, men det var likevel en storslaget seremoni, og mange viste sin støtte til kongefamilien i tiden etter dødsfallet.

For prins Charles var det ekstra tungt å ta farvel med sin far.

Det var en sorgtynget tronarving som skuet over blomsterhavet som bredte seg utenfor Buckingham Palace etter dødsfallet ble kjent.

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville blitt dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg, var det han uttalte etter farens bortgang.

Snakket om feiring

I et nytt program fra BBC åpner prins Charles (72) seg om sin siste samtale med faren.

Han er blant flere kongelige, som prins Harry og prins William, som forteller om prins Philip i minnedokumentaren. Den kommer ut onsdag, men deler er gjengitt av britiske medier, deriblant Evening Standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer