Meghan Markle og prins Harrys bryllup

Charles skal følge Meghan til alters

Det melder Kensington Palace.

GIFTEKLARE: Meghan Markle og prins Harry gifter seg førstkommende lørdag, og det ble fredag klart at bruden skal føres til alters av sin svigerfar. Foto: NTB scanpix
GIFTEKLARE: Meghan Markle og prins Harry gifter seg førstkommende lørdag, og det ble fredag klart at bruden skal føres til alters av sin svigerfar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter mye spekulasjoner, ble det fredag klart at prins Charles skal følge Meghan Markle til alteret. Det var egentlig hennes far Thomas Markle som skulle ha oppgaven, men som følge av en hjerteoperasjon måtte han bli værende i USA - og får derfor ikke deltatt i bryllupet førstkommende lørdag.

«Frøken Meghan Markle har spurt Hans Kongelige Høyhet prinsen av Wales om å følge henne til alteret i St. George-kapellet på bryllupsdagen hennes», heter det i en pressemeddelelse fra Kensington Palace.

STOLT FAR: Prins Charles skal følge sin svigerdatter til alters lørdag ettermiddag. Her er han og prinsesse Diana fotografert sammen utenfor sykehuset, like etter at Harry ble født. Foto: NTB scanpix
STOLT FAR: Prins Charles skal følge sin svigerdatter til alters lørdag ettermiddag. Her er han og prinsesse Diana fotografert sammen utenfor sykehuset, like etter at Harry ble født. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Uventet

Videre i meldingen står det at prins Charles med glede tar på seg oppgaven, og at han synes det er en fin måte å ønske Markle velkommen til familien på.

- Prins Charles var en uventet vending. Men Meghan og prins Harry har tatt flere utradisjonelle valg. Meghans mor Doria møtte prins Charles og hertuginne Camilla på Kensington Palace i går ettermiddag, og de skal ha kommet godt overens, forteller Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør, og fortsetter:

- Ettersom moren følger Meghan til kirken, passer det jo godt at Harrys far følger henne inne i kirken. Nå har de sørget for både kjønnsbalanse og familiebalanse. Prins Charles er nok både stolt og glad for at han har blitt spurt.

På oddsen har det vært spekulert på om Charles faktisk ville følge Markle til alteret, eller om rollen ville gå til skuespillernes mor. Helt fram til nå var det helt klart Doria Ragland som hadde ledelsen, mens sannsynligheten for at Charles skulle følge den blivende hertuginnen lå på en god andreplass.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Problematisk

Ifølge News ble Markles mor hentet utenfor sitt hjem Los Angeles i en svart SUV tidligere denne uka.

En haug av pressefolk sto utenfor, og enkelte ropte at de ønsket henne lykke til på ferden. Den mørke luksusbilen kjørte så til LAX, hovedflyplassen i Los Angeles.

(Artikkelen fortsetter under grafikken. Svipe sidelengs for å se hele. Og mer info finner du ved å klikke på symbolene til høyre i grafikken.)

Da hun forlot hjemmet sitt, ble hun fotografert med en dresspose fra det britiske motehuset Burberry i hendene. Det er ikke kjent om den inneholdt kreasjonen hun skal ha på seg på lørdag.

Førstkommende lørdag er det ventet at flere millioner seere verden over kommer til å følge med på bryllupet, og mange stilte før i dag spørsmål ved hvordan vielsens start kommer til å gå.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Natt til onsdag kom nemlig sjokkbeskjeden om at Thomas Markle, Meghans far og Raglands fraskilte eksmann, ikke kommer i bryllupet. Det var etter mye om og men at den endelige bekreftelsen fra amerikaneren kom, og det betyr at han ikke får fulgt henne til alteret.

Han var involvert i en skandale der han angivelig leide inn en paparazzi for å ta bilder av ham, mens han googlet bilder av sin kommende svigersønn og leste i ei bok med tittelen «Images of Britain».

Ifølge Samantha Markle, Meghans halvsøster, ønsket han å endre imaget sitt. Det var hun som skal ha satt opp avtalen med fotografene. Mens dette ble avslørt av britiske medier, kom sjokkbeskjeden om at Thomas Markle hadde fått et hjerteinfarkt.

TMZ meldte at han gjennomgikk en hjerteoperasjon onsdag morgen amerikansk tid, og at han derfor ikke kunne reise til England til helgas bryllup.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, sier han til nettstedet.

TMZ hevdet videre at Meghan skal ha sendt faren sin meldinger tirsdag, og fortalt ham at hun er glad i ham og er bekymret for helsetilstanden hans. Thomas skal så ha fortalt at han håpet at han skulle klare å gjennomføre både operasjonen og bryllupet, men at han nå har skjønt at det ikke går.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer