Charlie Watts er død

Trommeslageren i det legendariske rockebandet Rolling Stones er død, 80 år gammel.

Rolling Stones trommeslager Charlie Watts er død, 80 år gammel. Han er et at medlemmene som har vært lengst i bandet, sammen med blant annet Mick Jagger.Foto:y SUZANNE CORDEIRO / AFP /NTB
Rolling Stones trommeslager Charlie Watts er død, 80 år gammel. Han er et at medlemmene som har vært lengst i bandet, sammen med blant annet Mick Jagger.Foto:y SUZANNE CORDEIRO / AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rolling Stones' trommeslager Charlie Watts er død, 80 år gammel, opplyser agenten hans til nyhetsbyrået AFP.

- Det er med stor sorg at vi meddeler at vår elskede Charlie Watts er død. Han sovnet stille inn på et sykehus i London tidligere i dag, omgitt av sin familie, sa agent Bernard Doherty i en uttalelse.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ifølge BBC står det videre i uttalelsen at Watts var en høyt elsket ektemann, far og bestefar, og en av de beste trommeslagerne i sin generasjon.

- Vi ber om at privatlivet til familien, bandmedlemmene og nære venner blir respektert i denne vanskelige tiden.

STORE STJERNER PÅ LERRETET: Medlemmene i Rolling Stones har vært stjerner siden ungdommen, rollen som filmstjerne er ny. Vis mer

Rockelegende

Watts, som har vært et medlem i Rolling Stones siden 1963, har slitt med strupekreft siden 2004. Likevel er det ikke klart hva som er dødsårsaken.

Trommeslageren var en av de som var medlem av rockebandet lengst, nesten seks tiår.

Tidligere i august måtte Watts avlyse sin deltakelse i turneen til Rolling Stones i USA «No Filter Tour» på grunn av sykdom.

Fra kunst til rock

Charles Robert Watts ble født 2. juni 1941 ved University College Hospital i London og oppvokst i Kingsbury.

Han kom fra en arbeiderbakgrunn. Faren var lastebilsjåfør og Watts ble oppvokst i et prefabrikerte hus som familien hadde flyttet til etter at tyske bomber ødela hundrevis av hus i området. Det skriver BBC.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.12.2011 Edgar Forseth gjør litt mer enn vanlig ut av besøket. Vis mer

På skolen utviklet han en interesse og et talent for kunst, og han studerte ved Harrow Art School før han fikk jobb som grafisk designer hos et lokalt reklamebyrå.

LEGENDER: Mick Jagger og Charlie Watts er begge høyt respekterte musikere og rockere. Foto: Reuters / NTB
LEGENDER: Mick Jagger og Charlie Watts er begge høyt respekterte musikere og rockere. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Men kjærligheten til var den dominerende kraften i livet hans. Som 13-åring fikk han et trommesett i gave av foreldrene - og det skulle bli starten på hans karriere som en av verdens fremste trommeslagere.

Han begynte å spille på lokale klubber og puber, og i 1961 ble han oppdaget av Alexis Korner som tilbød ham en jobb i bandet hans, «Blues Incorporated».

En gitarist ved navn Brian Jones spilte også i bandet, og det var han som introduserte Watts for «Rolling Stones» da derers tidligere trommeslager, Tony Chapman, hadde sluttet i bandet.

Og resten er historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer