Charlotte gikk modell uten undertøy

«Skal vi danse»-Nadya debuterte som designer med et sexy og flørtende show.

||| I kveld debuterte «Skal vi danse»-Nadya Khamitskaya (27) som designer med merket Venti Uno på Oslo Fashion Week.

Kolleksjonen er inspirert av de ulike damene i en kortstokk, og følgelig var alle anrekkene svarte eller røde

Til sammen sveipet modeller kledd i 21 ulike cocktailkjoler ned en catwalk strødd med store falske diamanter.

Motevisningen minnet til tider om et Victoria's Secret-show, med selvsikre og flørtende modeller som blunket og slengte kyss til publikum.

- Dette føles helt fantastisk. Det var et stress uten like, en av modellene vrikket foten før showet, og en assistent brakk beinet. Likevel ble det omtrent som jeg hadde forestilt meg det, sier en lykkelig Khamitskaya, som nå titulerer seg som dansende designer.

Intet undertøy
Blant modellene var Charlotte Thorstvedt og Aleksandra Gabrielle Ørbeck Nilsen. Thorstvedt var blant annet kledd i en lang, rød selskapskjole, og spankulerte ned catwalken som avslutning av showet mens en artist sang Chris De Burghs «Lady in red».

Det publikum ikke visste, er at alle modellene gikk uten undertøy under kjolene.

- Jeg har erfaring fra å sy dansekjoler, så jeg har laget disse på samme måte. De sitter veldig godt på kroppen, og man trenger ikke undertøy under kjolene, forklarer Khamitskaya.

- Man slipper BH-stropper og kan ha åpen rygg eller utringning. Med ettersittende kjoler er det ofte problematisk at trusekanten synes, men med mine kjoler trenger man ikke truse heller. Ingen av modellene hadde på seg undertøy.

PrislappenKhamitskaya håper nå på at innkjøpere som så kolleksjonen i kveld vil ta den inn slik at de blir tilgjengelige i alle landets byer.

Prislappen på Khamitskayas kreasjoner kommer til å ligge mellom 2000 og 10 000 kroner, men de fleste koster rundt 3000 kroner.

- De dyreste er de lange selskapskjolene, og de som er laget av silke eller pyntet med steiner, sier Khamitskaya.

Khamitskayas inspirasjonskilde er ingen ringere enn Coco Chanel.

- Hun var den første som laget «little black dresses». Og så brukte hun jersey, det samme materialet som jeg bruker i bodyene på kjolene. Før Coco begynte å bruke jersey, var det et stoff som menn brukte til arbeidsklær. Kvinner brukte stoff som var mindre behagelig. Men Coco Chanel sa «luksus må være komfortabelt, ellers er det ikke luksus». Det er favorittmottoet mitt. Så klærne mine skal være fine og komfortable, sier Khamitskaya.